Skip to main content

Μέρκελ: Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με «άρωμα» κρίσης

Η κατάσταση της οικονομία της Γερμανίας θα μπορούσε να επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο, πριν μπει σε τροχιά ανάκαμψης, προειδοποιεί η καγκελάριος της χώρας, στο πρωτοχρονιάτικό της μήνυμα.
Η κατάσταση της οικονομία της Γερμανίας θα μπορούσε να επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο, πριν μπει σε τροχιά ανάκαμψης, προειδοποιεί η καγκελάριος της χώρας, Άγκελα Μέρκελ.

Στο μήνυμά της για την Πρωτοχρονιά, που θα μεταδοθεί σήμερα, η Μέρκελ υπόσχεται επίσης τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης και τη θέσπιση νέων κανόνων για τη λειτουργία των χρηματαγορών, ώστε να μην επαναληφθεί μία κρίση όπως αυτή που περνά η διεθνής οικονομία.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε να τερματιστεί γρήγορα η οικονομική ύφεση. Ορισμένα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα τον καινούριο χρόνο πριν μπορέσουν να βελτιωθούν», αναφέρει στο μήνυμά της η Μέρκελ. Ωστόσο προσθέτει ότι έχει λόγους να πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση και να βγει πιο δυνατή από αυτή την περίοδο.

«Εμείς, ως γερμανική κυβέρνηση, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη», προσθέτει. Πάνω απ όλα, επισημαίνει, οι πολιτικοί και η βιομηχανία πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην προστασία των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση επαρκών πιστώσεων, ιδιαιτέρως για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, προτεραιότητα για τη Μέρκελ είναι και η ρύθμιση των κανόνων λειτουργίας της αγοράς. «Πρέπει και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη θέσπιση νέων κανόνων στις χρηματαγορές», υπογραμμίζει.