Skip to main content

Μέσα ατομικής προστασίας στην ΕΛΑΣ παρέδωσε ο Τζιτζικώστας (φωτο)

Το δεύτερο φορτίο της Περιφέρειας για τους ένστολους της Κ. Μακεδονίας. Με αποστάσεις ανοιχτή η Νέα Παραλία. Μετά την Πρωτομαγιά ανοίγει το Σέιχ Σου

Το δεύτερο φορτίο με υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας προς τους αστυνομικούς της Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρέδωσε τα υλικά στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και τα παρέλαβαν ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Σκούμας, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, ταξίαρχος, Ασημάκης Χριστοδουλίδης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος, Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Το φορτίο περιλαμβάνει 20.000 μάσκες, 120.000 γάντια, 2.400 αντισηπτικά, 640 συσκευασίες χλωρίνης των 4lt η καθεμιά και 30.000 τεμάχια χαρτικών καθαρισμού.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, «στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των Σωμάτων Ασφαλείας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ώστε να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού αποτελεσματικά. Μέσα σε 20 μέρες παραδώσαμε υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας σε αστυνομικούς, λιμενικούς, πληρώματα ΕΚΑΒ, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, παράλληλα με τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Καλύπτουμε έτσι τις ανάγκες των ενστόλων, που μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει τη διανομή μέσων ατομικής προστασίας σε όλους όσοι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που φροντίζουν όλο αυτό το διάστημα για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας του πληθυσμού, με αυταπάρνηση και αξιομνημόνευτη αποτελεσματικότητα».

Οι εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για τη συνεχή ενίσχυση των ανδρών και γυναικών της ΕΛΑΣ.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα της Νέας Παραλίας από τις 22.00' απόψε, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «οι συμπολίτες μας οφείλουν να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας όταν μετακινούνται, πάντα κάνοντας χρήση του sms ή του σχετικού δελτίου που πρέπει να συμπληρώνεται. Τα περιοριστικά μέτρα είναι ακόμη σε ισχύ και δεν πρέπει να υπάρχει συνωστισμός, ενώ όλοι οφείλουμε να τηρούμε τις αποστάσεις μεταξύ μας στις κοινωνικές συναναστροφές. Μετά την Πρωτομαγιά, για ευνόητους λόγους, θα ανοίξει και η πρόσβαση στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, το Σέιχ Σου».