Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μέσα Φεβρουαρίου η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στη ΔΕΘ

Εντός του μήνα ξεκινά να λειτουργεί το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη στον χώρο της ΔΕΘ - Τι δήλωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στον χώρο της ΔΕΘ, όπως επισήμανε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε ακόμηΘεσσαλονίκη: Εμβολιαστικό κέντρο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ

Τμήμα του κέντρου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη θα υπάρξει τους επόμενους μήνες σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η στελέχωση θα γίνει από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολιτική Προστασία. Παρόμοιο μεγάλο κέντρο θα υπάρξει και στην Αθήνα στον χώρο της Helexpo.

Στη συνέχεια ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι τους 22.000 αναμένεται να υπερβεί ο αριθμός των εμβολιασμών που θα διεξαχθούν σήμερα Δευτέρα στην Ελλάδα,.

Ο ίδιος είπε ότι μόνο σήμερα -έως τις 18.00- έχουν διεξαχθεί 20.000 εμβολιασμοί, για να συμπληρώσει ότι από την αρχή της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν ολοκληρωθεί 290.000 εμβολιασμοί, με την εμβολιαστική κάλυψη να ανέρχεται στο 2,75%. Συνολικά έχουν κλειστεί 680.000 ραντεβού- μόνο για τον Φεβρουάριο τα ραντεβού ανέρχονται σε 450.000.

Ο γενικός γραμματέας είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση στην ΕΕ στον εβδομαδιαίο κυλιόμενο μέσο όρο δόσεων ανά 100.000 κατοίκους.

Έκανε επίσης γνωστό ότι σήμερα η Ελλάδα σήμερα παρέλαβε 90.000 δόσεις από την Pfizer και αναμένεται να λάβει ακόμα 1.450.000 δόσεις έως το τέλος Μαρτίου. Από τη Moderna, έως το τέλος Μαρτίου, αναμένεται να παραλάβουμε 240.000 δόσεις και 540.000 από την Astrazeneca στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αποκάλυψε επίσης ότι η Ελλάδα αναμένεται να λάβει 1,3 εκατομμύρια δόσεις από την Johnson & Johnson το 2ο τρίμηνο του έτους.

«Τα εμβόλια λειτουργούν και καλύπτουν τις μεταλλάξεις», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Kκαι κατέληξε στο ότι «στόχος μας είναι ως το καλοκαίρι να έχουμε εμβολιάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού».