Skip to main content

Μέσα σε 3 μήνες έκλεψαν 8 φορτηγά και 1 αυτοκίνητο από τη Β. Ελλάδα

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές οχημάτων από περιοχές Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Πιερίας. Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρία μέλη συμμορίας

Στην εξιχνίαση κλοπών οχημάτων από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, βάζοντας τέλος στη δράση συμμορίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός-μέλος της συμμορίας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο ημεδαπών συνεργών του ηλικίας 19 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουνίου έως τέλη Σεπτεμβρίου 2017, οι δράστες αφαίρεσαν εννέα αυτοκίνητα (8 φορτηγά και 1 επιβατικό) και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα από περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Πιερίας.
 
Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της συμμορίας στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, απέκρυπταν τα κλαπέντα οχήματα σε περιοχή των Διαβατών, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν τα μέρη τους ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, είτε προέβαιναν στην παραποίηση αριθμών πλαισίων τους και τα διέθεταν για ιδία χρήση ή προς πώληση.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της περασμένης Τρίτης στην περιοχή των Αμπελοκήπων, αστυνομικοί της επιληφθείσας Υπηρεσίας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο, ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα μαζί με έτερους συνεργούς του διέρρηξαν σταθμευμένο αυτοκίνητο σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων εμπορικού καταστήματος, χρησιμοποιώντας ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής το αυτοκίνητο 21χρονης ημεδαπής, η οποία επίσης συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν 4 κλεμμένα φορτηγά, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.