Skip to main content

Μέσι και Ζορζίνιο τα φαβορί για την «Χρυσή Μπάλα»

Η λίστα περιλαμβάνει όλη την αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και έχει ως μεγάλα φαβορί τον Λιονέλ Μέσι και τον Ζορζίνιο.

Τους 30 υποψήφιους ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν το βραβείο της «Χρυσής Μπάλας» για το 2021 ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (08/10) το France Football.

Μία λίστα που περιλαμβάνει όλη την «αφρόκρεμα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου κι έχει ως μεγάλα φαβορί τον Λιονέλ Μέσι -πολυνίκη του βραβείου, με 6 «Χρυσές Μπάλες» κατά το παρελθόν- ο οποίος κατέκτησε το Copa America με την Αργεντινή το περασμένο καλοκαίρι και το Κύπελλο Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα, τον Ζορζίνιο που «σήκωσε» όλα τα «μεγάλα» τρόπαια της «Γηραιάς Ηπείρου» (Champions League με την Τσέλσι, Euro με την Ιταλία) και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τον παίκτη που θα είχε κατακτήσει την περσινή «Χρυσή Μπάλα» εάν δεν υπήρχε η πανδημία του κορονοϊού- o οποίος έκανε το νταμπλ με την Μπάγερν Μονάχου, σημειώνοντας τα περισσότερα γκολ μέσα στο 2021.

Στη λίστα του France Football περιλαμβάνονται συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ιταλίας που κατέκτησαν το Euro 2020 (Νικολό Μπαρέλα, Λεονάρντο Μπονούτσι, Τζιόρτζιο Κιελίνι, Ζορζίνιο κι ο MVP της διοργάνωσης Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα), ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι έχει στις υποψηφιότητες (πλην του Ζορζίνιο) κι άλλους τρεις ποδοσφαιριστές της: Τους Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Ενγκολό Καντέ και Μέισον Μάουντ.

Στις ηχηρές υποψηφιότητες βρίσκονται ακόμη ο Κριστιάνο Ρονάλντο (5 φορές κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας»), ο Κέβιν ντε Μπρόινε, ο Έρλινγκ Χάλαντ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Νεϊμάρ, ενώ συμπεριλήφθηκε κι ο αρχηγός της Εθνικής Δανίας και αμυντικός της Μίλαν, Σιμόν Κιάερ, ο οποίος στο Euro 2020, ήταν εκείνος που έσωσε τη ζωή του Κρίστιαν Έρικσεν όταν ο τελευταίος κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο του «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης.

Για την ανάδειξη των 30 υποψηφίων της «Χρυσής Μπάλας», αλλά και για τους υποψηφίους για το βραβείο «Γιασίν» (για τον καλύτερο τερματοφύλακα) συνεργάστηκε ένα πάνελ 180 αθλητικών δημοσιογράφων απ' όλη την υφήλιο.

Για τις υποψηφιότητες των γυναικών ψήφισαν 50 δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γυναικών, ενώ για τη λίστα των 10 υποψηφίων για το βραβείο «Κοπά» (για τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21), η επιλογή ήταν από 32 πρώην νικητές της «Χρυσής Μπάλας».

Η απονομή της «Χρυσής Μπάλας» και των υπόλοιπων βραβείων για το 2021, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου στο «Τεάτρ ντι Σατελέ».

Αναλυτικά οι 30 υποψήφιοι για τη «Χρυσή Μπάλα 2021»


ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΑ-ΟΜΑΔΑ

Ριάντ Μαχρέζ Αλγερία - Μάντσεστερ Σίτι

Ενγκολό Καντέ Γαλλία - Τσέλσι

Έρλινγκ Χάαλαντ Νορβηγία - Ντόρτμουντ

Λεονάρντο Μπονούτσι Ιταλία - Γιουβέντους

Μέισον Μάουντ Αγγλία - Τσέλσι

Χάρι Κέιν Αγγλία - Τότεναμ

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα Ιταλία - Μίλαν/Παρί Σεν Ζερμέν

Καρίμ Μπενζεμά Γαλλία - Ρεάλ Μαδριτης

Ραχίμ Στέρλινγκ Αγγλία - Μάντσεστερ Σίτι

Νικόλο Μπαρέλα Ιταλία - Ίντερ

Λιονέλ Μέσι Αργεντινή - Μπαρτσελόνα/Παρί Σεν Ζερμέν

Μπρούνο Φερνάντες Πορτογαλία - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πέδρι Ισπανία - Μπαρτσελόνα

Λούκα Μόντριτς Κροατία - Ρεάλ Μαδρίτης

Τζιόρτζιο Κιελίνι Ιταλία - Γιουβέντους

Κέβιν Ντε Μπρόινε Βέλγιο - Μάντσεστερ Σίτι

Νεϊμάρ Τζούνιορ Βραζιλία - Παρί Σεν Ζερμέν

Ρούμπεν Ντίας Πορτογαλία - Μάντσεστερ Σίτι

Λαουτάρο Μαρτίνες Αργεντινή - Ίντερ

Σιμόν Κιάερ Δανία - Μίλαν

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι Πολωνία - Μπάγερν Μονάχου

Ζορζίνιο Ιταλία - Τσέλσι

Μοχάμεντ Σαλάχ Αίγυπτος - Λίβερπουλ

Θέσαρ Αθπιλικουέτα Ισπανία - Τσέλσι

Ρομέλου Λουκάκου Βέλγιο - Ίντερ/Τσέλσι

Κριστιάνο Ρονάλντο Πορτογαλία - Γιουβέντους/Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ζεράρ Μορένο Ισπανία - Βιγιαρεάλ

Φιλ Φόντεν Αγγλία - Μάντσεστερ Σίτι

Κιλιάν Μπαπέ Γαλλία - Παρί Σεν Ζερμέν

Λουίς Σουάρες Ουρουγουάη - Ατλέτικο Μαδρίτης