Skip to main content

Μέσω Θεσσαλονίκης επιστρέφουν οι μαθητές που εξαπάτησε πρακτορείο

Οι 32 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές της Γ' Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών πέταξαν με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Μέσω Θεσσαλονίκης θα επιστρέψουν οι 32 μαθητές και οι 3 συνοδοί καθηγητές της Γ' Τάξης του 59ου Λυκείου Αθηνών που... ξέμειναν κυριολεκτικά στο Στρασβούργο εδώ και μία εβδομάδα λόγω απάτης, όπως κατήγγειλε η διεύθυνση του σχολείου, από τουριστικό πρακτορείο.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί πέταξαν το μεσημέρι για Θεσσαλονίκη και αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα με πτήση από το «Μακεδονία» στις 9 το βράδυ.

Σημειώνεται πως μετά την ανακοίνωση του σχολείου το υπουργείο Παιδείας ανέλαβε να πληρώσει την επιπλέον διαμονή και την επιστροφή τους.

Υπενθυμίζεται πως η αποστολή είχε μεταβεί για εκπαιδευτική εκδρομή στο Στρασβούργο, μέσω Φρανκφούρτης, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση της διεύθυνσης του σχολείου, εξαπατήθηκαν από το τουριστικό γραφείο Travel con, με αποτέλεσμα, αντί να επιστρέψουν το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, να παραμείνουν έως εχθές στο ξενοδοχείο, χωρίς ενημέρωση από το πρακτορείο, για την δυνατότητα επιστροφής τους και χωρίς να εξασφαλίζεται η πληρωμή του ξενοδοχείου.