Skip to main content

Μετά τα δάνεια των κομμάτων, ακολουθεί η υπόθεση Novartis

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένονται οι πρώτες ουσιαστικές εξελίξεις για την υπόθεση Novartis - Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένονται οι πρώτες ουσιαστικές εξελίξεις για την υπόθεση Novartis. Οι πληροφορίες επιμένουν να κάνουν λόγο για εμπλοκή - σε αυτή τη φάση - ενός πολιτικού προσώπου, κατά πάσα πιθανότητα πρώην υπουργού παλαιότερων κυβερνήσεων χωρίς ωστόσο να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Επιμένουν, όμως, πως «κάτι» θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν ταυτόχρονα και οι απαλλαγές άλλων δυο πολιτικών προσώπων, που στο παρελθόν είχαν εμπλακεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ανοίγει και νέο δικαστικό μέτωπο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς, ως γνωστόν, προχωρούν οι διώξεις για τα τραπεζικά δάνεια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση προχωρά και σε άλλες κινήσεις καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα, μέσα στον Απρίλιο θα προωθηθεί και η λύση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαφωνία ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία και στο οικονομικό επιτελείο, αναφορικά με τον αριθμό των δόσεων, αλλά μην έχετε καμία αμφιβολία ότι στο τέλος θα τα βρουν. Και μ αυτόν τον τρόπο θα επιχειρηθεί να δοθεί νέο boost στις εκλογικές προσδοκίες της κυβέρνησης, οι οποίες, μετά την τροπή του μακεδονικού, η αλήθεια είναι πως έχουν ψαλιδιστεί πολύ.