Skip to main content

Μετά τη γραφειοκρατία ο κορωνοϊός φρέναρε ασφαλτόστρωση στην Επανομή

Αν και η δημοπράτηση του έργου ολοκληρώθηκε από τον Ιούνιο του 2019, πρώτα η γραφειοκρατία και μετά ο κορωνοϊός τού έβαλαν στοπ - Πότε πέφτε πίσσα

Μέσα στον Αύγουστο, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξεκινήσουν τα έργα διαπλάτυνσης και ασφαλτόστρωσης του χωματόδρομου που συνδέει το γήπεδο της Επανομής με τον παιδικό σταθμό «Σχολείο της Φύσης» στον Τρίλοφο του δήμου Θερμαϊκού.

Όπως είχε καταγράψει σε ρεπορτάζ της η Voria.gr τον περασμένο Νοέμβριο, πρόκειται για ένα έργο που πέρασε από 40 κύματα μέχρι να φτάσει η στιγμή που ο εργολάβος θα εγκατασταθεί.

Αρχικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι αντιδράσεις οικοπεδούχων που δεν έδιναν τμήμα των εκτάσεών τους για κατασκευή του δρόμου των τριών χλμ, ήταν ο λόγος που το έργο κολλούσε, παρά τη δημοπράτησή του και την ένταξη του στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Η τότε νέα διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού προσπάθησε να κινήσει τις διαδικασίες για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, κάτι το οποίο συνέβη λίγο μετά την έλευση του 2020.

Αυτό που απέμενε ήταν η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, ώστε να συνταχθεί η πρόσκληση προς τον εργολάβο και το έργο να πάρει τον δρόμο του.

Ωστόσο, όλοι φαίνεται πως υπόλογιζαν χωρίς... τον κορωνοϊό. Τις παραμονές της τυπικής συνεδρίασης, η πανδημία έκανε την εμφάνισή της και στη χώρα μας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το γνωστό lockdown.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παγώσουν τα πάντα όσον αφορά τη δρομολόγηση έργων.

Η λάσπη γίνεται... άσφαλτος

«Μόλις πριν από λίγες ημέρες κατέστη δυνατό να συνεδριάσει η επιτροπή, να συνταχθεί η πρόσκληση και αναμένεται η αποδοχή της από τον εργολάβο, κάτι που σημαίνει ότι το έργο θα αρχίσει λογικά μέσα στον Αύγουστο», εξηγεί στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θερμαϊκού Χρήστος Βογιατζής.

Την ίδια ώρα υπήρξαν συζητήσεις με ιδιοκτήτες εκτάσεων στο σημείο ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα και καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια των έργων ασφαλτόστρωσης, αλλά κυρίως διαπλάτυνσης.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πάγιο αίτημα κατοίκων και αγροτών της περιοχής, αφού ο χωματόδρομος που συνδέει τα δύο σημεία είναι κυριολεκτικά αδιάβατος κάθε φορά που βρέχει αφού πλημμυρίζει.

Το πρακτικό της δημοπρασίας του έργου έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού από τον Ιούνιο του 2019, ενώ έχει εξασφαλιστεί έκπτωση 54,85% για την υλοποίησή του και μειώνοντας τη συνολική συμβατική δαπάνη στα 262.769,08 ευρώ, με τη δημοπράτησή του με ανοιχτό μειοδοτικό λογαριασμό.