Skip to main content

Μετά τη Λιβύη άνοιγμα και στην Αλγερία για τον Ερντογάν

Στην Αλγερία βρέθηκε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπου συναντήθηκε με τον ομόλογο του στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Για συμμάχους στην ευρύτερη περιοχή για το Λιβυκό ψάχνει η Άγκυρα. Μετά την επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Τυνησία, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετέβη τη Δευτέρα στην Αλγερία.

«Στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθούν όλες οι πτυχές των διμερών σχέσεων Τουρκίας-Αλγερίας και να ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά από τουρκικά ΜΜΕ.

Στην Αλγερία όμως βρίσκεται και ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Τρίπολης Φαγιέζ αλ Σάρατζ, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Αλγερινό πρόεδρο για να συζητήσουν το ζήτημα της Λιβύης, ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει στη χώρα οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών του Σάρατζ.

Η Αλγερινή προεδρία ανακοίνωσε ότι η συνάντηση με τον Σάρατζ «επιτρέπει την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη και τρόπους να την ξεπεράσουμε».