Skip to main content

Μετά το «Ελληνικό»... η σκυτάλη στο Καϊμακτσαλάν

Ποιο είναι το project, που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αραβικών και αιγυπτιακών κεφαλαίων, όπως αποκάλυψε χθες η Voria.gr. Μέχρι το τέλος του έτους ο σχετικός διαγωνισμός
Σάρκα και οστά θα αποκτήσει το προσεχές διάστημα η επένδυση-μαμούθ, που πρώτη αποκάλυψε η Voria.gr για τη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αναμένεται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του 2010  ο πρώτος διαγωνισμός για την αξιοποίηση δημόσιου ακινήτου από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα 18.000 στρέμματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα - Καϊμακτσαλάν, για το οποίο θα προκηρυχθεί διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός, πιθανόν μέχρι το τέλος του 2010, κάτι το οποίο είχε πρωτοανακοινωθεί το 2002. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αραβικά και αιγυπτιακά κεφάλαια.

Στόχος είναι η μακροχρόνια μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου και τμημάτων παραλίμνιων εκτάσεων στη λίμνη Βεγορίτιδα για τη δημιουργία ναυταθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων αναψυχής,  προκειμένου η περιοχή να προσελκύει τουρίστες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Παράλληλα, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, στο σημείο θα δημιουργηθεί και ξενοδοχείο, ενώ προβλέπεται και ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των εγκαταστάσεων.

Μάλιστα, σχετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρουσία της υφυπουργού Θεοδώρας Τζάκρη, του νομάρχη Πέλλας Μιχάλη Καραμάνη, του προέδρου της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου Δημοσθένη Ασημακόπουλου, του διευθύνοντος συμβούλου της ΚΕΔ Δημήτρη Μαρζάβα και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, όπου και συμφωνήθηκε η αξιοποίηση του ακινήτου.

Ωστόσο, μέχρι να δρομολογηθεί, αλλά και να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη της λειτουργίας του χιονοδρομικού για 2 χρόνια υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Διεύθυνσης Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο χρόνος της παραχώρησης δεν έχει καθορισθεί ακόμη, ωστόσο μπορεί να είναι έως και 50 χρόνια.