Skip to main content

Μετά το Πάσχα η λειτουργία του τεμένους στην Αθήνα

Ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας αναμένεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζακί Μοχάμετ μαροκινός, Έλληνας υπήκοος-Εκκρεμεί ο διορισμός του.

Στην τελική φάση μπήκε η δημιουργία του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών στον Βοτανικό, καθώς ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος έχει υπογράψει την απόφαση για τη σύσταση διοικούσας επιτροπής του τεμένους και τους κανόνες λειτουργίας του, έχει στα χέρια του την πρόταση της επιτροπής για τον πρώτο ιμάμη της Αθήνας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο πρώτος ιμάμης της Αθήνας αναμένεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Ζακί Μοχάμετ μαροκινός, Ελληνας υπήκοος. Στο όνομα αυτό για τον πρώτο ιμάμη του ισλαμικού τεμένους έχει καταλήξει η διοικούσα επιτροπή του τεμένους το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμεί ο διορισμός του που αναμένεται να υπογράψει ο κ. Γαβρόγλου ενώ ο Ζακί Μοχάμετ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται οτι χαίρει της αποδοχής μεγάλης μερίδας Αράβων.

Εκτιμάται, πάντως, ότι η έναρξη λειτουργίας του τεμένους θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, όταν θα ξεκινάει το Ραμαζάνι. Χαρακτηριστικά, όπως ορίζει η απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, το ωράριο λειτουργίας του τεμένους είναι «όλες τις ώρες και τις ημέρες, μισή ώρα πριν από την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της πρώτης προσευχής έως και μισή ώρα μετά την ώρα τέλεσης από τον ιμάμη της τελευταίας προσευχής.