Skip to main content

Μετά τον διήμερο καύσωνα, πέφτει η θερμοκρασία στη Β. Ελλάδα

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει σήμερα πτώση κατά 3 με 4 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Πέφτει από σήμερα η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα, μετά το καυτό διήμερο, όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 4 βαθμούς, αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Για σήμερα, αρχικά σε Μακεδονία και Θράκη, βαθμιαία στη βόρεια Θεσσαλία, αναμένονται μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και με τοπικές μπόρες στα ορεινά.

Ο υδράργυρος σε Μακεδονία και Θράκη θα δείξει από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όμως βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση προβλέπεται από αργά το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3-4 μποφόρ, που πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα θα είναι νότιοι, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια μέρη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).