Skip to main content

Μετά τους γιατρούς του Κολωνακίου η εφορία ετοιμάζει και νέες εφόδους

Τα απίστευτα ευρήματα του φοροελεγκτικού μηχανισμού, με τους «φτωχούς γιατρούς της πλατείας», διευρύνουν την γκάμα ελέγχου.
Μετά τους γιατρούς του κέντρου της Αθήνας κι άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες (δικηγόροι κλπ) αναμένεται να βρεθούν στο μικροσκόπιο των φοροελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών. Τα αποτελέσματα της έρευνας στο Κολωνάκι, όπου αποκαλύφθηκε οτι οι 90 στους 151 γιατρούς του Κολωνακίου δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 30.000 ευρώ και οι 30 από αυτούς μικρότερα και των 10.000 ευρώ, οδηγεί την ηγεσία του υπουργείου στην απόφαση να διευρύνει την γκάμα των ελεγχομένων.

Έτσι, όπως πληροφορείται η Voria.gr η γκάμα των στόχων θα διευρυνθεί, ενώ δεν αποκλείεται ανάλογοι έλεγχου, σε δεύτερο χρόνο, να γίνουν και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Προς το παρόν, πάντως, οι υπάρχοντες μηχανισμοί, δεν επιτρέπουν τόσο … φιλόδοξα σχέδια. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί οι επικεφαλής σε θέσεις – κλειδιά του μηχανισμού (πχ ειδικός γραμματέας ΥπΕΕ κλπ). «Οι έρευνες, όμως, κάποια στιγμή θα γίνουν», διαβεβαιώνουν αρμόδια στελέχη, με κατηγορηματικό τρόπο.