Skip to main content

Μεταφέρεται σε μεγαλύτερη αίθουσα η δίκη για την τραγωδία στο Μάτι

Στο κτήριο 13 στο Πρωτοδικείο θα συνεχιστεί η δίκη - Ο κίνδυνος της ενδεχόμενης παραγραφής υπάρχει και στην περίπτωση της τραγωδίας στο Μάτι.

H δίκη για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες στο Μάτι θα μεταφερθεί την ερχόμενη Δευτέρα στη μεγαλύτερη αίθουσα που υπάρχει στο Πρωτοδικείο, στο κτήριο 13, όπου ολοκληρώνονται κάποιες αναγκαίες παρεμβάσεις και τοποθετούνται έδρανα για δικηγόρους και κατηγορουμένους. Όμως και πάλι πιθανολογείται ότι θα υπάρξουν προβλήματα. Η διαδικασία ξεκίνησε σήμερα και διακόπηκε καθώς η αίθουσα στο κτήριο 9 των δικαστηρίων στην πρώην σχολή Ευελπίδων γέμισε ασφυκτικά.

Διαβάστε: Διακόπηκε για τις 7 Νοεμβρίου η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Ωστόσο και στο κτήριο 13, όπου ξεκίνησε η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Εφετείο.

Σε κάθε περίπτωση, ο κίνδυνος της ενδεχόμενης παραγραφής υπάρχει και στη δίκη για το Μάτι μιας και η διαδικασία αναμένεται να κρατήσει γύρω στον έναν χρόνο ή και παραπάνω, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο βαθμό. Ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται το 2026, όπως σημειώνει η ΕΡΤ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η έλλειψη κατάλληλων αιθουσών μπλοκάρει την ομαλή διεξαγωγή της δίκης. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο στις πολύ σοβαρές υποθέσεις με μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων, άρα και δικηγόρων, μαρτύρων και συγγενών θυμάτων. Η μόνη αίθουσα που μπορεί να ανταποκριθεί σε μία τέτοια δίκη είναι αυτή στο Εφετείο της Αθήνας όπου όμως είναι σε εξέλιξη η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Και σε εκείνη υπάρχουν θέματα παραγραφής και για αυτό, δόθηκε προτεραιότητα στην ακώλυτη διεξαγωγή της.