Skip to main content

Μεταφέρονται στον Ασπρόπυργο οι φυλακές Κορυδαλλού

Οι φυλακές που βρίσκονται εντός του αστικού ιστού θα μεταφερθούν στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας», στον Ασπρόπυργο.

Προχωρά, με τον πλέον επίσημο τρόπο, το σχέδιο μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο.

Οι εξελίξεις φαίνεται πως «τρέχουν», καθώς σήμερα, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, υπεγράφη «μνημόνιο συνεργασίας για την επικείμενη μετεγκατάσταση καταστήματος κράτησης από τον Κορυδαλλό στην περιοχή του "πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας", στον Ασπρόπυργο υπεγράφη μεταξύ των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη».

Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική) Λευτέρη Οικονόμου και τη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201).

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το έργο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.