Skip to main content

Μεταλλεία Χαλκιδικής: Ο Σκουρλέτης ψάχνει χρυσό που... δεν παράγεται

Έντονη αντίδραση των εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας για τα περί «παράνομης παραγωγής χρυσού και χαλκού» στις Σκουριές.

Πώς είναι δυνατόν να παράγεται παράνομα χρυσός και χαλκός από ένα εργοτάξιο το οποίο ακόμη... δεν παράγει; Στην Ελλάδα του 2015, όλα είναι δυνατά.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, έστειλε στις Σκουριές ειδικό κλιμάκιο το οποίο ελέγχει το εργοτάξιο, μετά από την έκθεση του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, το οποίο διαπίστωσε παράνομη παραγωγή χρυσού και χαλκού, αν και το συγκεκριμένο εργοτάξιο δεν αναμένεται να παράξει μετάλλευμα για αρκετά χρόνια ακόμη.

Λάδι στη φωτιά έριξαν και οι τηλεοπτικές παρεμβάσεις του ιδρυτή του Παρατηρητηρίου, Α. Παπαγεωργίου, στην ΕΡΤ, με τους εργαζόμενους στα Μεταλλεία Κασσάνδρας να σχολιάζουν σκωπτικά τις εξελίξεις.

«Προσκαλούμε το σύνολο του ελληνικού λαού να αρχίσουν να προσέρχονται από αύριο στο υπό κατασκευή μεταλλείο των Σκουριών, προκειμένου σαν Έλληνες πολίτες να παραλαμβάνουν την ποσότητα χρυσού που τους αναλογεί», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως υποστηρίζουν, «στην Ελλάδα του 2015 φτάνει να βρυχηθεί το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων και μια βουλευτίνα ώστε να πάνε περίπατο η λογική και η επιστήμη και να παραχθεί χρυσός από ένα μεταλλείο και ένα εργοστάσιο που δεν έχουν κατασκευαστεί. Στην Ελλάδα του 2015, με το που δίνει το σήμα ένα παρατηρητήριο κινητοποιούνται εν μία νυκτί, μηχανισμοί και Υπηρεσίες που σε άλλες περιπτώσεις - ακόμα και όταν καλούνται να λάβουν σοβαρές αποφάσεις που κρίνουν το μέλλον χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, χρειάζονται μήνες για να λειτουργήσουν».

«Όσον αφορά τους επιστήμονες που βάζουν στην άκρη την αξιοπρέπεια τους, για να κάνουν τα χατίρια του κ. Παπαγεωργίου και της κ. Ιγγλέζη, αναζητώντας τον χρυσό και τον χαλκό που δεν παράγονται, έχουμε να πούμε μόνο αυτό:"...Αιδώς Αργείοι..."», καταλήγουν.