Skip to main content

Μεταλλωρύχοι Χαλκιδικής σε Σκουρλέτη: O αγώνας μας είναι δίκαιος

Το Σωματείο μεταλλωρύχων υπόγειων στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας επιτίθεται στον υπουργό Ενέργειας, κατηγορώντας τον για θράσος.

Για θράσος κατηγορούν οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος είπε σήμερα ότι έχουν χάσει τον ταξικό τους προσανατολισμό.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο μεταλλωρύχων υπόγειων στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας τονίζει πως ο αγώνας των μεταλλωρύχων είναι «εργατικός και δίκαιος» και θα ενταθεί.

Αναλυτικά:

«Ακούσαμε για άλλη μια φορά τον κ. Σκουρλέτη με θράσος να λέει πως εμείς έχουμε χάσει τον ταξικό μας προσανατολισμό.

»Εργαζόμενοι υπογείων, Έλληνες πολίτες, ντόπιοι Χαλκιδικιώτες, που εδώ και ένα χρόνο ξέρουμε μόνο ότι η δουλειά μας κινδυνεύει και περιμένουμε τη μία δικαστική απόφαση να ακυρώσει την άλλη αυθαίρετη υπουργική απόφαση και πάλι απ' την αρχή... την υπομονή μας έχουμε χάσει και όχι την συνείδηση μας!

»Η δική σας συνείδηση και ο δικός σας αριστερός προσανατολισμός Υπουργέ, δεν έπρεπε να σας έχει οδηγήσει στο δικό μας πλευρό;

»Μεγαλύτερη αξία έχουν μερικές προεκλογικές δηλώσεις προς «ένα κίνημα ενάντια..» από την πραγματική εργατική κοινωνία της Χαλκιδικής;

»Μεγαλύτερη αξία έχουν οι εντυπώσεις από την αλήθεια;

»Συνέχεις είναι οι κινητοποιήσεις μας για τους απολυμένους συναδέλφους. Συνεχής ο αγώνας μας για να μην μείνει καμία οικογένεια ξεκρέμαστη. Συνεχής η προσπάθεια μας να δουλέψουμε όλοι, όπως έχει προβλεφθεί σε ένα έργο ενιαίο και αδιαίρετο, πλήρως αδειοδοτημένο. Είστε στο πλευρό μας κε. Υπουργέ;

»Για μας τα μεταλλεία είναι η ζωή μας. Είναι παράδοση στην περιοχή μας και ανάσα ανάπτυξης και προόδου. Στη μνήμη του σκληρού παρελθόντος των πατεράδων και των παππούδων μας αλλά και για το μέλλον τον παιδιών και του τόπου μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε!

»Και είτε σας αρέσει κε. Σκουρλέτη είτε όχι, όσο η ταξική μας συνείδηση μας στέλνει κατευθείαν στην πόρτα του Υπουργείου σας, εκεί θα μας βρίσκετε».