Skip to main content

Μεταλλωρύχοι: Θα περάσουμε επιτέλους στο δια ταύτα κ. Σταθάκη;

Εδώ και τρείς μήνες, με την απόφαση της Διαιτησίας να δικαιώνει τις θέσεις της εταιρείας, ο διάλογος με το ΥΠΕΝ παραμένει άκαρπος, επισημαίνουν

«Οι πλάτες μας δεν προσφέρονται πλέον για πολιτικά παιχνίδια!», ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής, που συναντήθηκαν χθες στην Αθήνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, για τρίτη φορά μετά «τη θετική έκβαση της Διαιτησίας», με ανύπαρκτα, όπως καταγγέλλουν, αποτελέσματα.

«Οι δεσμεύσεις του κ. Σταθάκη ότι μετά την ολοκλήρωση της Διαιτητικής διαδικασίας, η επένδυση θα ξεκλείδωνε και οι εκκρεμείς άδειες ρουτίνας θα εκδίδονταν ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η ανάπτυξη της περιοχής, είναι χιλιοειπωμένες και γνώστες σε όλους. Παρόλα αυτά, εδώ και τρείς μήνες, με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου να δικαιώνει τις θέσεις της εταιρείας, ο διάλογος με το αρμόδιο Υπουργείο παραμένει άκαρπος και οι μεταλλωρύχοι στον αέρα», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Απευθύνουν, δε, τέσσερα «απλά» ερωτήματα προς τον υπουργό:

- «Πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να αποδεχτεί το Υπουργείο την Διαιτητική Απόφαση;
- Πόσες φορές θα πρέπει οι εργαζόμενοι από την Χαλκιδική να επισκεφτούν το Υπουργείο για να λάβουν μια απάντηση για το μέλλον της δουλειάς τους;
- Και τελικά, αν αυτό που ζούμε δεν λέγεται κοροϊδία, τότε πως λέγεται;
- Θα περάσουμε επιτέλους στο δια ταύτα κύριε Υπουργέ;

«Οι πλάτες μας δεν προσφέρονται πλέον για πολιτικά παιχνίδια. Απαιτούμε υπεύθυνες πράξεις τώρα», σημειώνουν και στέλνουν «σαφές μήνυμα» ότι «εμείς θα παραμείνουμε συνεπείς απέναντι στο χρέος μας προς τους ανθρώπους που εκπροσωπούμε, όπως άλλωστε έχουμε αποδείξει με διαχρονικούς εργατικούς αγώνες».

«Εσείς θα φανείτε ποτέ συνεπείς απέναντι στην εργατική τάξη που υποτίθεται πως υπηρετείτε;», διερωτώνται, καταλήγοντας.