Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

«ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ» BY THESSALONIKI ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΣ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της ανταλλαγής εκπαιδευόμενων ζαχαροπλαστών που διοργάνωσαν το ΒΕΘ και το Επιμελητήριο Κολωνίας.

To πρώτο λιθαράκι, προκειμένου η ανταλλαγή σπουδαστών από Θεσσαλονίκη και Κολωνία, να γίνει θεσμός έβαλαν τα Βιοτεχνικά Επιμελητήρια των δύο πόλεων. Ο λόγος; το πρόγραμμα εκπαίδευσης Γερμανών σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη που έριξε την αυλαία του με μία αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

Οι χώροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης πλημμύρισαν από λευκούς σκούφους και στολές, που φορούσαν οι εκπαιδευόμενοι ζαχαροπλάστες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τους είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν γλυκά στην πόλη του… γλυκού, να δοκιμάσουν νέες γεύσεις και να πειραματιστούν σε νέα υλικά.  

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, αλλά και της ενίσχυσης των δύο επιμελητηρίων. Καταλυτική ήταν η στήριξη της Επαγγελματικής Σχολής ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου και του γραφείου Θεσσαλονίκης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Στις 12 ημέρες της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη οι 10 Γερμανοί εκπαιδευόμενοι, που αύριο ταξιδεύουν για την Κολωνία, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν Έλληνες σπουδαστές και να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρία, να παρακολουθήσουν, από κοινού, το πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ, να κάνουν μαθητεία σε επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία της πόλης, να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και να επισκεφτούν τη Βεργίνα.

«Ελπίζω το ταξίδι των σπουδαστών από την Κολωνία να ήταν μία δημιουργική και εκπαιδευτική εμπειρία, που σύντομα θα επαναληφθεί, αυτή τη φορά με την αποστολή Θεσσαλονικιών σπουδαστών στη Γερμανία» ανέφερε κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

«Τα δύο επιμελητήρια θα είναι πρωτοπόρα στην ανταλλαγή σπουδαστών» ανέφερε ο διευθυντής διεθνών σχέσεων του Επιμελητηρίου της Κολωνίας, Τόμας Γκέσνερ επισημαίνοντας πως «του χρόνου ελπίζουμε να έρθουν στην πόλη μας Έλληνες εκπαιδευόμενοι ζαχαροπλάστες. Θέλουμε η ανταλλαγή σπουδαστών να γίνει θεσμός».

Στη δύναμη της σύμπραξης εστίασε ο Β' αντιπρόεδρος του ΒΕΘ και πρόεδρος της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης, Μακάριος Παπαδόπουλος, που ήταν μεταξύ των υπευθύνων του προγράμματος.  

«Εύχομαι σύντομα και άλλα τεχνικά επαγγέλματα να ακολουθήσουν το δρόμο των προγραμμάτων ανταλλαγής που χάραξαν τα επιμελητήρια Θεσσσαλονίκης και Κολωνίας» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον αείμνηστο πρόεδρο του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλο. «Η επίσκεψη των σπουδαστών ζαχαροπλαστικής από την Κολωνία στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των επαφών που ξεκίνησε το 2016 ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος» επισήμανε ο β΄αντιπρόεδρος του ΒΕΘ.

Το ταξίδι των εκπαιδευόμενων ζαχαροπλαστών, δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί διαφορετικά, παρά, αφήνοντας σε όλους στους παρευρισκόμενους μία γλυκιά γεύση. Για το λόγο αυτό οι Γερμανοί φιλοξενούμενοι προετοίμασαν σε συνεργασία με Έλληνες εκπαιδευόμενους γλυκά που οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γευτούν μετά το πέρας της εκδήλωσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ