Skip to main content

Μετάθεση των εκλογών ζητά ο Πρύτανης του ΑΠΘ

Τη μετάθεση των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, σε χρόνο εκτός της παρούσας συγκυρίας ζητά από την Οργανωτική Επιτροπή το Πρυτανικό Συμβούλιο.

Τη μετάθεση των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, σε χρόνο εκτός της παρούσας συγκυρίας ζητά από την Οργανωτική Επιτροπή το Πρυτανικό Συμβούλιο, προκειμένου να εκτονωθεί το κλίμα και η ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

«Από χτες και ως αποτέλεσμα των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, η χώρα ζει μια εντελώς διαφορετική και απολύτως ανησυχητική πραγματικότητα. Η κοινωνική ένταση και η βία τείνουν να αποκτήσουν επικίνδυνες και αστάθμητες διαστάσεις. Για το λόγο αυτό μάλιστα η πανεπιστημιακή φύλαξη του ΑΠΘ έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας» τονίζεται στην επιστολή του Πρύτανη κ. Γιάννη Μυλόπουλου.

Όπως σημειώνει, εν μέσω τέτοιων συνθηκών γενικευμένης αναστάτωσης, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η εκλογική διαδικασία στο ΑΠΘ να αποτελέσει εστία αναταραχής. «Η πρόληψη, η συνεννόηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν τον τελευταίο χρόνο τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αποτελούν τα μόνα μέσα που διαθέτει ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα για να αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα. Άλλωστε εσείς, ως κατ΄ επανάληψη θύμα βίαιων σε βάρος σας εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια της πρυτανικής σας θητείας, γνωρίζετε καλύτερα από κάθε άλλον την περιορισμένη δυνατότητα της πανεπιστημιακής φύλαξης να λειτουργήσει κατασταλτικά» υπογραμμίζει.

«Για τους λόγους αυτούς το Πρυτανικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του εκτιμά ότι η μετάθεση των εκλογών σε χρόνο εκτός της παρούσας συγκυρίας θα συμβάλει αποφασιστικά στην εκτόνωση του κλίματος και στην ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος. Η ευθύνη σας γι’ αυτό είναι καθοριστική. Ευχόμαστε και ελπίζουμε, για το καλό όλων, να επικρατήσει η σύνεση και η αυτοσυγκράτηση» καταλήγει η επιστολή.