Skip to main content

Πότε θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο της Μεντεκίδης στον Άγιο Ιωάννη

Καθυστερεί η λειτουργία του πεντάστερου ξενοδοχείου στον Άγ. Ιωάννη Σιθωνίας, τι γίνεται με το τουριστικό χωριό - Συνολική επένδυση 50 εκατ. ευρώ.

Παράταση για την επόμενη χρονιά παίρνει η προγραμματισμένη για το 2020 λειτουργία του πεντάστερου ξενοδοχείου που υλοποιεί η Μεντεκίδης Κατασκευαστική στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.

Το ξενοδοχείο, η υλοποίηση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες του την τρέχουσα χρονιά, όμως σύμφωνα με τον Γιώργο Μεντεκίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, η έναρξη του μετατίθεται για τον Απρίλιο, Μάϊο του 2021.

Η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του ξενοδοχείου συνέπεσε με την κακή τουριστική σεζόν που διανύουμε εξαιτίας της ανασφάλειας που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, γεγονός που όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μεντεκίδης μιλώντας στη Voria.gr «ίσως τελικά μας βγήκε σε καλό».

Την ίδια ώρα η καθυστέρηση και η αναβλητικότητα που έχει δημιουργήσει η πανδημία έχουν παγώσει και τις συζητήσεις που ήταν σε εξέλιξη τόσο με εγχώριους, όσο και με ξένους παίκτες της τουριστικής αγοράς για τη διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας.

Η νέα πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου project, που αφορά και στην υλοποίηση τουριστικού χωριού. Η συνολική επένδυση είναι ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως το υπό κατασκευή ξενοδοχείο, δυναμικότητας 500 κλινών αναπτύσσεται σε έκταση 65 στρεμμάτων, διαθέτει εμβαδόν περίπου 13.000 τμ, θέσεις στάθμευσης, αλλά και πισίνες συνολικής επιφάνειας περίπου 3.000 τμ.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από ένα κεντρικό τριώροφο κτήριο και «συστάδες» διώροφων κτισμάτων τύπου μπανγκαλόου καθώς και κάποια βοηθητικά κτήρια (ταβέρνα, beach bar κλπ).

Μετατίθεται για αργότερα και το τουριστικό χωριό

Εμπλοκές στη σχετική ΚΥΑ για τις άδειες δόμησης του παραθεριστικού χωριού, που θα περιλαμβάνει περί τις 150 κατοικίες, οδήγησαν σε μετάθεση των σχεδίων ενδεχομένως για το 2022.

Οι κατοικίες, που ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για 200 τμ έκαστη – όλα αναμένεται να καθοριστούν και από τη ζήτηση - θα παραδίδονται τμηματικά.

Η πολεοδομούμενη έκταση για την υλοποίηση του τουριστικού χωριού θα είναι περίπου 62 στρέμματα, ενώ αντίστοιχη θα είναι η έκταση για τους κοινόχρηστους χώρους του χωριού.

Η επένδυση ξενοδοχείου και παραθεριστικού χωριού υλοποιείται σε μία έκταση 253 στρεμμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως η έκταση που θα απαιτηθεί για το τουριστικό χωριό είναι και η μεγαλύτερη στη συνολική έκταση της τουριστικής ανάπτυξης.