Skip to main content

Μεταβολή του καιρού: Σε ποιες περιοχές της Κ. Μακεδονίας θα χιονίσει

Ισχυρές βροχές, χιόνια σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας στην Κεντρική Μακεδονία την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από σήμερα απόγευμα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τοπικές βροχές αναμένονται στην Κεντρική Μακεδονία από το απόγευμα τη Τρίτης 31/03.

Οι βροχές θα γενικευθούν την Τετάρτη 01/04, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση που κατά τόπους θα φτάνει τους 10-11 βαθμούς, και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται από το μεσημέρι της Τετάρτης 01/04 στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας και από το βράδυ της Τετάρτης 01/04 έως το πρωί της Πέμπτης 02/04 στην υπόλοιπή Κεντρική Μακεδονία.

Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι που έως την Τετάρτη 01/04 θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και θα φτάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ στις θαλάσσιες περιοχές και τα 6 με 7 μποφόρ στις ηπειρωτικές, θα στραφούν από το βράδυ της Τετάρτης 01/04 και από δυτικά προς ανατολικά σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας που αναμένεται την Τετάρτη 01/04 σε σχέση με την Τρίτη 31/03 και οι άνεμοι που θα επικρατούν το βράδυ της Τετάρτης 01/04 στην Κεντρική Μακεδονία.