Skip to main content

Μεταβολή του καιρού: Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Σήμερα, Τρίτη, αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις

Μεταβολή του καιρού με τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Πτώση της θερμοκρασίας. Ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο και σε αρκετές περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων.

Πιο αναλυτικά, σήμερα αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, αρχικά κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και βαθμιαία στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα, στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στις Σποράδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τμήματα των Σποράδων, των Κυκλάδων και του Ανατολικού Αιγαίου..

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22 βαθμούς, στην Ήπειρο από 10 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 24 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα επικρατήσουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ασθενείς άνεμοι, αλλά βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.