Skip to main content

Μετέφεραν περισσότερα από 133 κιλά κάνναβης

Να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας περίπου 133 κιλά ακατέργαστης κάνναβης προσπάθησαν τρεις Αλβανοί, οι οποίοι συνελήφθησαν στο 97ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού.

Να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας περίπου 133 κιλά ακατέργαστης κάνναβης προσπάθησαν τρεις Αλβανοί 31, 36 και 30 χρόνων, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο 97ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού.

Σε έλεγχο που έγινε από τους αστυνομικούς στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος βρέθηκαν σε ταξιδιωτικούς σάκους 84 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 132 κιλών και 155 γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν. Κατά τη στιγμή της ακινητοποίησης, ο οδηγός του αυτοκινήτου επιδιώκοντας να διαφύγει τη σύλληψη, προκάλεσε υλικές ζημίες σε δύο περιπολικά της Αστυνομίας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 31χρονος, είχε δηλωθεί κλοπή την 15 Απριλίου 2011, ενώ για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είχε δηλωθεί κλοπή στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Επίσης συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο συμπατριώτες του, γιατί, όπως προέκυψε, διευκόλυναν, ως προπομποί, την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, χρησιμοποιώντας δύο άλλα αυτοκίνητα. Επιπλέον αναζητείται ένας 38χρονος Αλβανός, ο οποίος διέθεσε στον 30χρονο προπομπό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, προκειμένου να μεταφέρει τις ναρκωτικές ουσίες.

Τα τρία αυτοκίνητα κατασχέθηκαν ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν εννέα κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.375 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.