Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη ηγετικού στελέχους κυκλώματος ναρκωτικών

Συνελήφθησαν ηγετικό στέλεχος και μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν περισσότερα από 5 κιλά ηρωίνης

Στη σύλληψη ηγετικού στελέχους και μέλους οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για 25χρονους ημεδαπούς, σε βάρος των οποίων, αλλά και 21χρονου αλλοδαπού συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για Εγκληματική συμμορία και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Το 25χρονο μέλος του κυκλώματος εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες, σε υπεραστικό σταθμό λεωφορείων και συνελήφθη. Σε έλεγχο που του έγινε, αλλά και σε έρευνα του ταξιδιωτικού του σάκου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5 κιλά και 83 γραμμάρια ηρωίνης συσκευασμένα σε 10 δέματα και κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 25χρονος άντρας, είχε αναλάβει το ρόλο της παραλαβής ποσοτήτων ηρωίνης από την Αθήνα, τη μεταφορά και την περαιτέρω διακίνησή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την υπόθεση, αργότερα την ίδια ημέρα, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκε και συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής συμμορίας, ο οποίος διέμενε προσωρινά σε οικία της περιοχής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.