Skip to main content

Μετέφερε μέσω Προμαχώνα 213 φιάλες αλκοολούχων ποτών

Για την υπόθεση συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών ένας 38χρονος υπήκοος Βουλγαρίας.

Είχε εισάγει και μετέφερε με το όχημά του 213 φιάλες με συνολικά 146,7 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Για την υπόθεση συνελήφθη χθες το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης - Δίωξης Λαθρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 38χρονος υπήκοος Βουλγαρίας.

Οι φιάλες με το αλκοόλ κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα.

Εν τω μεταξύ, οι συνεχείς έλεγχοι των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν προχθές το πρωί στον Προμαχώνα 4 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

⦁    Ένας 40χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 78 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
⦁    Ένας 36χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 19,7 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
⦁    Ένας 27χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 40 λίτρα πετρέλαιο σε δοχεία, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
⦁    Ένας 64χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 80 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών σε δοχεία, χωρίς να καταβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.
⦁    
Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως επίσης και τα οχήματα των συλληφθέντων.