Skip to main content

Meteo: Αξιόλογες βροχές στα δυτικά από την Κυριακή - Αναλυτική πρόγνωση

Την Κυριακή θα σημειωθεί αλλαγή του καιρού κυρίως στη δυτική χώρα όπου από το πρωί θα σημειώνονται τοπικές βροχές και κάποιες σποραδικές καταιγίδες.

Με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά για αύριο Σάββατο σε ολόκληρη την χώρα αναμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες στα νησιά του Ιονίου από τις βραδινές ώρες θα αυξηθούν και προς τα ξημερώματα της Κυριακής θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 5 και στο Αιγαίο τα 4 Beaufort.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16-17 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τους 18-19 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά τους 18-19 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Για τον νομό Αττικής αναμένουμε αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας στον Σαρωνικό τα 3 και στον νότιο Ευβοϊκό και τα 4 Beaufort. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στο κέντρο των Αθηνών τους 18-19 βαθμούς Κελσίου αλλά στα βόρεια τμήματα του νομού η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τον νομό Θεσσαλονίκης αναμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και θα φτάσουν στον Θερμαϊκό τα 3 Beaufort ενώ η θερμοκρασία το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης θα φτάσει τους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή θα έχουμε μία αλλαγή τους καιρού, κυρίως, στην δυτική χώρα όπου από το πρωί θα σημειώνονται τοπικές βροχές και κάποιες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες και μετά σε τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου στην ανατολική Στερεά την Εύβοια και την ανατολική Θεσσαλία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 6 Beaufort ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις φτάνοντας τοπικά και τα 4 Beaufort. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: meteo24news.gr