Skip to main content

Ποιες παρατάξεις της κεντροαριστεράς καλεί την Πέμπτη ο Μπουτάρης

Σκοπός είναι η διερεύνηση της δυνατότητας σύμπραξης αυτών των δυνάμεων σε έναν κοινό συνδυασμό, με στόχο την κάθοδο στις εκλογές, υπό κοινό υποψήφιο.

Την Πέμπτη, στις 6.30 το απόγευμα θα γίνει η συνάντηση κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων και συνδυασμών που έχουν αναφορά στην κεντροαριστερά, την οποία έχει προαναγγείλει ο Γιάννης Μπουτάρης. Την ώρα αυτή αποστέλλονται οι σχετικές προσκλήσεις προς όσους θα κληθούν να συμμετάσχουν.

Σκοπός είναι η διερεύνηση της δυνατότητας σύμπραξης αυτών των δυνάμεων σε έναν κοινό συνδυασμό, με στόχο την κάθοδο στις εκλογές, υπό κοινό υποψήφιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr στη συνάντηση προσκαλούνται οι δημοτικές παρατάξεις «Πρωτοβουλία», του Γιάννη Μπουτάρη, «Ανοιχτή Πόλη» του ΣΥΡΙΖΑ, «Πολύχρωμη Θεσσαλονίκη» των Σπύρου Βούγια και Νίκου Νυφούδη, «Ναι στη Θεσσαλονίκη» του Κωνσταντίνου Ζέρβα, η «Κίνηση των 5» δημοτικών συμβούλων (Αβαρλής, Αβραμόπουλος, Αϊβάζογλου, Αρβανίτης, Κουράκης), η Οικολογία Αλληλεγγύη με υποψήφιο τον Μιχάλη Τρεμόπουλο και η «Υψίπολις» με υποψήφιο τον Γρηγόρη Ζαρωτιάδη. Επίσης θα συμμετάσχουν το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι, αλλά όχι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκπροσωπείται μέσω της «Ανοιχτής Πόλης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σύσκεψη θα είναι «κλειστή», θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις ανωτέρω παρατάξεις και τα κόμματα. Εκ μέρους της «Πρωτοβουλίας» θα είναι ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και οι Νίκος Φωτίου και Μαρία Πασχαλίδου. «Θα είναι μια πρώτη ζύμωση από την οποία θα φανεί εάν υπάρχει έδαφος συνεννόησης και με ποιους, δεν πρόκειται να μπούμε σε ονοματολογία» δήλωσε στη Voria.gr στέλεχος της «Πρωτοβουλίας» το οποίο έχει γνώση της διαδικασίας.

Συνάντηση «Ανοιχτής Πόλης» με «Κίνηση των 5»

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση εκπροσώπων της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» με την «Κίνηση των 5» δημοτικών συμβούλων.

Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των επαφών που γίνονται μεταξύ των παρατάξεων της κεντροαριστεράς και σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση θα μπει και σε ονοματολογία και ειδικότερα η περίπτωση της υποψηφιότητας της υφυπουργού Κατερίνας Νοτοπούλου.