Skip to main content

Μετονομάστηκε το ΔΑΚ Σταυρούπολης σε «Λάζαρος Παπαδόπουλος»! (vid)

Ο Δήμος Παύλου Μελά αποφάσισε έτσι να τιμήσει τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή για την προσφορά του στο άθλημα και στον ελληνικό αθλητισμό.

Σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Λάζαρου Παπαδόπουλου στο μπάσκετ και στον ελληνικό αθλητισμό, ο Δήμος Παύλου Μελά κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έδωσε το όνομά του στο Κλειστό Γυμναστήριο που εδρεύει στην Άνω Ηλιούπολη.

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά στο ασφυκτικά γεμάτο «Λάζαρος Παπαδόπουλος» ότι ο αθλητισμός και οι άνθρωποί του έχουν τη δύναμη να προσφέρουν μεγάλες στιγμές συγκίνησης και η ενασχόληση με ένα άθλημα δίνει υγεία, χαρές και φιλίες, όπως τόνισε στο καλωσόρισμα ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

Ο Λάζαρος είχε δίπλα του σε αυτό το μαγικό εορταστικό απόγευμα, τους φίλους από τα πρώτα χρόνια της σπουδαίας διαδρομής του στον πλανήτη μπάσκετ, τους συμπαίκτες του από τον ΑΟΣ και τα τοπικά πρωταθλήματα, αυτούς που τα ονοματεπώνυμά τους δεν γέμισαν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ήταν τα παιδιά που στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 συντρόφευαν τον Λάζο στα πρώτα ριμπάουντ, σουτ, καλάθια στα ανοιχτά κυρίως γήπεδα της Σταυρούπολης. Σε αυτό το αξέχαστο αθλητικό απόγευμα στην Άνω Ηλιούπολη, ήταν παρόντες και άνθρωποι που έγραψαν ιστορία, κορυφαία ονόματα του μπάσκετ που με τις υπερβάσεις τους έχουν προσφέρει μοναδικές στιγμές χαράς και εθνικής ανάτασης.

Όλοι αυτοί, συμπαίκτες και αντίπαλοι του Λάζαρου, από το ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό μπάσκετ, φόρεσαν σορτσάκι και φανέλες με το όνομά του και ξεδίπλωσαν τις αρετές τους, καταχειροκροτούμενοι από ένα κοινό που ΄χε τα μάτια κολλημένα στην πορτοκαλί μπάλα και στους επιδέξιους χειριστές της.

Ήταν όλοι τους πρωταγωνιστές από τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον Λευθέρη Κακιούση μέχρι τον Τριαντάφυλλο Πασχαλίδη, πάνω από 50 άνθρωποι της καλαθόσφαιρας, παίκτες, προπονητές, general manager, διατητές, μέλη της γραμματείας και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Στο ημίχρονο αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα, πολιορκήθηκαν από παιδιά και γονείς για ένα αυτόγραφο και φωτογραφίσεις, όχι μόνο οι πρώην διεθνείς και επαγγελματίες μεταξύ των οποίων οι Αλβέρτης, Γιαννούλης, Διαμαντίδης, Ζεβροσένκο, Μπαλογιάννης, Ντικούδης, Παπαλουκάς, Ρεντζιάς, Τσαρτσαρής, Φώτσης, Χατζηβρέττας, Αποστολίδης, Αρναούτογλου, Μούμογλου αλλά και οι συμπαίκτες του Λάζαρου από τα χρόνια του ΑΟΣ!

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης τόνισε ότι ο Λάζαρος Παπαδόπουλος αν και έφτασε πολύ ψηλά πέτυχε να μην εγκλωβιστεί μέσα στον ανταγωνισμό και τις υψηλές απαιτήσεις του επαγγελματικού αθλητισμού, διατηρώντας το αυθεντικό χαμόγελο και την παιδικότητά του και ο Δήμος τον τιμά γιατί αποτελεί ένα πρότυπο αθλητή για τη νέα γενιά.