Skip to main content

Μετοχοποίηση της Αγροτικής στα σχέδια της κυβέρνησης

Η μετοχοποίηση ενός επιπλέον ποσοστού της Αγροτικής Τράπεζας φέρεται να βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Η μετοχοποίηση ενός επιπλέον ποσοστού της Αγροτικής Τράπεζας φέρεται να βρίσκεται μέσα στις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Σε συνέχεια του χθεσινού ρεπορτάζ της Voria.gr, συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές υποστήριζαν αργά το βράδυ ότι «η Αγροτική θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εκείνη που θα μπορούσε να ανοίξει το χορό των μετοχοποιήσεων, καθώς το δημόσιο έχει υπό τον έλεγχότου ένα σημαντικό πακέτο μετοχών και τυχόν διάθεση ενός επιπλέον 10% δεν θα συνιστούσε σε καμία περίπτωση απειλή για την απώλειά του».

Το γεγονός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει συζητηθεί και σε υψηλό επίπεδο στο εποπτεύον υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, όμως, προς το παρόν, δεν δείχνει να έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, κρίνεται πρόωρο, καθώς, αυτή τη στιγμή, προέχουν άλλα θέματα για το οικονομικό επιτελείο, ενώ αυτό των αποκρατικοποιήσεων –μετοχοποιήσεων, μολονότι ανασύρθηκε από τα ...αζήτητα, παραμένει σε δεύτερη μοίρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, περαιτέρω μετοχοποίηση της ΑΤΕ συνεπάγεται αυτόματα εγκατάλειψη του σχεδίου που προέβλεπε συγχώνευσή της με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.