Skip to main content

Μέτρα Χαλκιδική: Στήριξη των επαγγελματιών ζητά η δήμαρχος Κασσάνδρας

Η δήμαρχος Κασσάνδρας καλεί το επιτελείο της κυβέρνησης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έγκαιρα, μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του τουρισμού

Τρόπους στήριξης των επαγγελματιών του τουρισμού της Χαλκιδικής ζητά από την κυβέρνηση η δήμαρχος Κασσάνδρας μετά την κυβερνητική απόφαση να τεθεί σε ειδικό καθεστώς για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον covid-19 από την Παρασκευή (21/8) και η Χαλκιδική.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται στην περιοχή.

Τα ειδικά μέτρα αφορούν:

· Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

· Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

· Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

· Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν και στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, στοιχειοθετούν τον πλέον υπεύθυνο τρόπο προφύλαξης των πολιτών και μείωσης της ταχύτητας διασποράς του covid-19, δεν παύουν όμως να πλήττουν σε μεγάλο βαθμό τις παραγωγικές τάξεις και τους επαγγελματίες του τουρισμού για τους οποίους ζητούμε την οικονομική ενίσχυση - φοροελάφρυνση προκειμένου να διασωθούν οικονομικά και να εξισώσουν την οικονομική ζημία που υφίστανται», τόνισε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά.

Καλεί το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έγκαιρα, μέτρα και τρόπους στήριξης των επαγγελματιών του τουρισμού της Χαλκιδικής επιδεικνύοντας τη φροντίδα που από την αρχή επιδείξαμε και εμείς ως Πρωτοβάθμιο Όργανο διοίκησης (Δήμος Κασσάνδρας) όπου λάβαμε και εφαρμόζουμε μέτρα οικονομικής και διοικητικής διευκόλυνσης και υποστήριξης των επαγγελματιών.

«Αναμφισβήτητα πολεμούμε έναν αόρατο, φονικό εχθρό και προκειμένου να μη γιγαντωθεί η επίδραση του κατά τρόπο απόλυτο στην τοπική μας οικονομία, καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί αρωγός των παραγωγικών τάξεων προκειμένου να αποφύγουμε ως περιοχή τα "λουκέτα", την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό μαρασμό», υπογράμμισε η δήμαρχος.