Skip to main content

Μέτρα για τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών αναζητά ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας Σωκράτης Δημητριάδης πρόκειται να συναντηθεί με τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Μέρος της καθημερινότητας των Θεσσαλονικέων για τις μετακινήσεις τους έχουν γίνει τα ηλεκτρικά πατίνια, ωστόσο, η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο χρήσης τους προβληματίζει, μετά κυρίως και τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί.

Το υπουργείο Μεταφορών αναμένεται εντός τεσσάρων μηνών να καταθέσει το νομοθετικό πλαίσιο που θα προβλέπει όλο το κανονιστικό πλαίσιο για την αγορά, την ασφάλεια και τη χρήση στις πόλεις όλων των μικροοχημάτων, όπως τα πατίνια ή τα skate rollers.

Έως ότου δρομολογηθούν μέτρα από την πλευρά της κυβέρνησης, ο δήμος Θεσσαλονίκης αναζητά λύσεις για τον σωστό τρόπο χρήσης των ηλεκτρικών πατινιών και την αποφυγή ατυχημάτων.

Ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης πρόκειται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμά Γέρμανο. Η συνάντηση αναμένεται  στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

«Το νομοθετικό πλαίσιο από το υπουργείο Μεταφορών θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις μήνες. Εμείς στον δήμο Θεσσαλονίκης θέλουμε να δούμε εάν μπορούμε να λάβουμε κάποια μέτρα. Είχαμε ήδη ατυχήματα στην πόλη μας από τη χρήση των ηλεκτρικών πατινιών», τονίζει στη Voria.gr ο κ. Δημητριάδης.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν καταγραφεί ήδη ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια. Τον περασμένο Μάρτιο, όταν ΙΧ συγκρούστηκε με πατίνι που οδηγούσε 16χρονος στην Καλαμαριά και τον περασμένο Ιούλιο όταν πατίνι παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά ένα 4χρονο κοριτσάκι στη Νέα Παραλία.

Σύμφωνα πάντως με το αρμόδιο υπουργείο, μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος, θα ανακοινωθεί η εφαρμογή προσωρινών μέτρων για την ελεύθερη διακίνηση των μικροοχημάτων μέσα στις πόλεις.