Skip to main content

Μέτρα για την προστασία των λαϊκών αγορών ζητούν οι πωλητές

Σε κοινή δήλωσή τους, επαγγελματίες και παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών ζητούν από την ΠΚΜ να αξιοποιηθεί το ποσό από τα τέλη που πληρώνουν.

Επαγγελματίες και παραγωγοί πωλητές λαϊκών αγορών ζητούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αξιοποιήσει το ποσό το οποίο έχει συγκεντρωθεί από τα τέλη που πληρώνουν για να καλύψουν ανάγκες λειτουργίας των λαϊκών αγορών σε συνθήκες πανδημίας.

Όπως επισημαίνουν σε κοινή δήλωση τους οι ίδιοι πληρώνουν τους γιατρούς που θερμομετρούν κάθε μέρα στις λαϊκές αγορές, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμα το αίτημα τους να τοποθετηθούν αντισηπτικά υγρά στις χημικές τουαλέτες.

«Εμείς, με χρήματα από το υστέρημα των μελών μας, υποκαθιστούμε την υποτίθεται οργανωμένη περιφέρεια, την αρμόδια για τέτοια ζητήματα. Και την ίδια στιγμή τα χρήματα, τα χρήματα που έχουν πληρωθεί από εμάς και υποτίθεται ότι προορίζονται για τις λαϊκές αγορές στέκονται ακίνητα σε έναν λογαριασμό», υπογραμμίζουν και προτείνουν: Να δοθούν άμεσα ως ενίσχυση με τη μορφή κουπονιών για αγορές προϊόντων και ως ενίσχυση των σωματείων και ομοσπονδιών.

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής, του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» Λάζαρος Παυλίδης και του σωματείο μικροπωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών εκτός Θεσσαλονίκης « Μακεδονία» Γιώργος Χρυσαφίδης.