Skip to main content

Μέτρα για τον κορωνοϊό στο ΑΠΘ-Τι γίνεται με την αναστολή λειτουργίας

Σειρά μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού εξέδωσε το ΑΠΘ. Διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας.

Σειρά οδηγιών για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού εξέδωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε ξεκαθαρίσει νωρίτερα ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου στη Voria.gr, αναστέλλονται μέχρι νεοτέρας οι ορκωμοσίες για την προστασία ευπαθών ομάδων όπως οι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές, εκτός της αναστολής ορκωμοσιών, αποφασίστηκε σε εναρμονισμό με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, η αναβολή  για τέσσερις εβδομάδες όλων των προγραμματισμένων διοργανώσεων εκδηλώσεων, ημερίδων, συνεδρίων, σεμιναρίων, εντός ή εκτός του campus του ΑΠΘ.

Ακόμα αποφασίστηκε η ακύρωση όλων των μετακινήσεων μελών της Ακαδημαϊκής Κοινότητας προς χώρες και περιοχές όπου θεωρείται ότι υπάρχει συνεχιζόμενη μετάδοση του SARS-CoV-2 στην κοινότητα.

Επισημαίνεται ακόμα ότι το ενδεχόμενο γενικότερης αναστολής της λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας, ως μέτρο μείωσης της διάδοσης του κοροναϊού, είναι αρμοδιότητα και αποκλειστική ευθύνη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.

Τέλος, λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν συνεχώς και της διαρκούς επικαιροποίησης των μέτρων που λαμβάνονται προληπτικά για τον κορωνοϊό, τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας καλούνται να επισκέπτονται τακτικά την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/) και να συμμορφώνονται με τις επίσημες οδηγίες.