Skip to main content

Μέτρα και ελέγχους σε δικαστικές αίθουσες ζητά ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με επιστολή του ζητά τη λήψη μέτρων και διενέργεια ελέγχων μετά και τη χαλάρωση των μέτρων πρόληψης.

Τη λήψη μέτρων και τη διενέργεια ελέγχων και αυτοψιών στις δικαστικές αίθουσες της Αλεξανδρούπολης ζητάει, με επιστολή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Ζαμπούκης, «με αφορμή την έναρξη λειτουργίας από 28 Απριλίου των δικαστηρίων καθώς και της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό...».

Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Ζαμπούκης ζητάει, μεταξύ άλλων, να διασφαλιστεί η παροχή υγειονομικών εγγυήσεων του ΕΟΔΥ για την εξυπηρέτηση δημοτών και δικηγόρων, να γίνουν οι προβλεπόμενες και απαραίτητες απολυμάνσεις στους χώρους, να παρέχονται μέτρα πρόληψης για τον μη συνωστισμό, να κρατείται πρωτόκολλο εισερχομένων, ώστε σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος να ενημερωθούν οι υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή για την αποφυγή διασποράς, να υπάρχουν κατάλληλα διαχωριστικά πλεξιγκλάς. Στην περίπτωση που κατά τη διενέργεια των ελέγχων και αυτοψιών εντοπιστούν ελλείψεις και μέχρι αυτές να καλυφθούν στο έπακρο, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ζητάει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών να δοθεί παραγγελία ώστε να μην ξεκινήσει η λειτουργία των δικαστηρίων.