Skip to main content

Μέτρα προστασίας από ένα πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα

Πολλές διπλωματικές αποστολές στην Ελλάδα αποφάσισαν να αλλάξουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ΙΧ που χρησιμοποιούν για λόγους ασφαλείας

Ως γνωστόν, οι Έλληνες λένε ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα». Κι εν προκειμένω, ο φόβος ενός τρομοκρατικού χτυπήματος. Για το λόγο αυτό, πολλές διπλωματικές αποστολές στην Ελλάδα αποφάσισαν να αλλάξουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων ΙΧ που χρησιμοποιούν!

Την αρχή έκανε εδώ και κάμποσο καιρό η τουρκική πρεσβεία αλλά φαίνεται ότι πάει να δημιουργήσει ολόκληρη τάση. Κι αυτό γιατί κι άλλες αποστολές τώρα, σπεύδουν να τις αντικαταστήσουν με κλασικές λευκές πινακίδες, όπως είναι όλων των αυτοκινήτων στην χώρα μας (σσ αντί για μπλε που χρησιμοποιούν οι διπλωματικές αποστολές στην Ελλάδα), ενώ θα απαλείψουν και τα γνωστά διακριτικά (ΔΣ)

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι που πρόκειται να ακολουθήσουν αυτή την τακτική θα είναι οι Γερμανοί, ενώ λέγεται ότι θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ και η Ολλανδία, ενώ το ίδιο θα κάνουν και άλλες αποστολές σε ένα εύλογο βάθος χρόνου. Η κίνηση αυτή είναι μια μάλλον μικρής εμβέλειας απόφαση προστασίας, αλλά φαίνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας όσο περνά ο χρόνος και η ένταση στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή αυξάνουν, θα εντείνονται.