Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ AIRBNB ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων προτείνει μέτρα στήριξης λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Μέτρα για τη στήριξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης προτείνει με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων.

Στην επιστολή, ο Σύλλογος τονίζει πως λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει πληγεί και ο εν λόγω τομέας, με αποτέλεσμα αρκετοί να χάσουν το μοναδικό εισόδημα που προερχόταν από το Airbnb.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος προτείνει την αύξηση του πάγιου ποσοστού του 5%, που κάθε χρόνο αφαιρείται από το φορολογητέο ποσό των αστικών μισθώσεων για έξοδα, σε 20% σε όσα ακίνητα βραχυχρόνιας διαμονής λειτουργούν νόμιμα με ΑΜΑ και την αναστολή των δόσεων των ρυθμιζόμενων οφειλών, για τουλάχιστον ένα τρίμηνο.

Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου προς τον ΥΠΟΙΚ:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Λόγω της επικείμενης επέκτασης των ομολογουμένως ορθών μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει πληγεί εξίσου από την πρωτοφανή αυτή πραγματικότητα.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως το ύψος των περιστάσεων εις το πρέπει να σταθούμε όλοι μας, συμμετέχουμε με αίσθημα ευθύνης σε όλα τα απαραίτητα μέτρα της Πολιτείας. Παρά ταύτα, δέον να ληφθεί υπόψιν σας το γεγονός ότι, η βραχυχρόνια μίσθωση υπήρξε η μοναδική «σανίδα σωτηρίας» για πολλούς από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι, ως μακροχρόνια άνεργοι πολλοί εξ αυτών, έχουν ήδη απωλέσει το μοναδικό αυτό έσοδο το οποίο προερχόταν αποκλειστικά από την βραχυχρόνια μίσθωση.

Ευελπιστώντας στο κοινωνικό πρόσωπο της Πολιτείας, σας ζητάμε όπως συμπεριλάβετε τους ενασκούντες βραχυχρόνιες μισθώσεις στα ληφθησόμενα μέτρα ανακούφισης, εκ μέρους του Κράτους.

Πρότασή μας είναι να αυξηθεί το πάγιο ποσοστό του 5%, που κάθε χρόνο αφαιρείται από το φορολογητέο ποσό των αστικών μισθώσεων για έξοδα, σε 20% σε όσα ακίνητα βραχυχρόνιας διαμονής λειτουργούν νόμιμα με ΑΜΑ (Αριθμό Μητρώου Ακινήτου).

Επίσης μια περίοδος αναστολής των δόσεων των ρυθμιζόμενων οφειλών, για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, θα βοηθούσε αρκετά στο να μην χαθούν οι ρυθμίσεις των 100 & 120 δόσεων που με τόσο κόπο φροντίζουν οι συνεπείς οφειλέτες να εξυπηρετούν.

Την παραπάνω πρόταση ανακοινώσαμε και στους άλλους 2 συλλόγους βραχυχρόνιας διαμονής, Σ.Ο.ΔΙΑ. (Σύλλογος Οικονομίας Διαμοιρασμού) & Σ.Ι.Ε.Ε.Δ.Κ. (Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Επιπλωμένων Διαμερισμάτων - Κατοικιών) και αφού συμφώνησαν πλήρως, υιοθετούν & συνυπογράφουν.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. (Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων) και όλα τα στελέχη του είναι στην διάθεση της πολιτείας για να βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστεί. Για αυτό τον σκοπό υπάρχει γραμμή επικοινωνίας που λειτουργεί όλο το 24ωρο στον αριθμό 6950704121.

Με εκτίμηση

Ανδρέας Χίου
Πρόεδρος Δ.Σ.
ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. – Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων
 
 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

    Υπουργείο Οικονομικών
    Υπουργείο Εργασίας
    Υπουργείο Ανάπτυξης
    Υπουργείο Τουρισμού
    Γραφείο Πρωθυπουργού
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ