Skip to main content

Μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους - Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει συνολική παρέμβαση και θα γίνει με ταχύτητα για να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι άνθρωποι που επλήγησαν.

Την άμεση ενεργοποίηση πακέτου μέτρων για τους πυρόπληκτους και τις επιχειρήσεις, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι θα υπάρξει μια συνολική παρέμβαση και θα γίνει με ταχύτητα για να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι άνθρωποι που επλήγησαν.

Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι είναι ήδη θεσμοθετημένο και δεν θα πληρώσουν. «Τώρα είναι η κούρσα για να δούμε ποιοι ακριβώς είναι για να μην τους έρθει καν εκκαθαριστικό», υπογράμμισε.

Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε: «έχουμε βάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την πολιτική προστασία. Συνολικά έχουμε ένα πρόγραμμα για την πολιτική προστασία πάνω από 1 δισ. ευρώ. Ήδη δώσαμε φέτος σημαντικά ποσά για την προληπτική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη φορά».

«Πρέπει να φτιάξουμε έναν κουμπαρά για τις φυσικές καταστροφές. Τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις φωτιές τις σηκώνει ο κρατικός προυπολογισμός, ο οποίος έχει σηκώσει τετάστια βάρη», πρόσθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων είπε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία τη οικονομίας. Παρά τις δυσκολιες τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στον τουρισμό από ότι είχαμε προγραμματίσει και αν καταφέρουμε να κρατηθούμε θα έχουμε έναν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και αυτό θα μας δώσει δημοσιονομικό χώρο, για τα επόμενα χρόνια και θα ξαναδούμε όλα τα νούμερα και από τελη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη θα μπορούμε να σας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε από το 2022 και μετά», επεσήμανε.