Skip to main content

Μετρά τις πληγές του ο Λαγκαδάς-Προχωρά η ενίσχυση των πληγέντων (vid)

Πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και ισόγεια καταστήματα, βουλωμένα φρεάτια, λάσπες και φερτά υλικά είναι εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι του Λαγκαδά.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι του Λαγκαδά από τη χθεσινή νεροποντή, που είχε ως αποτέλεσμα πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και πολλά ισόγεια καταστήματα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην οδό Σερ. Τσακμάνη, όπου πλημμύρισαν πολλά καταστήματα και ισόγεια σπιτιών, στην οδό Αχ. Τζελίλη πίσω από το Κέντρο Υγείας Λαγκαδά, στην οδό Λίγδα και στην οδό Δαβάκη, γράφει το lagadas.net.

Σε πολυκατοικία που στεγάζεται απέναντι από το Μπίλλειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου καταγράφηκαν ζημιές ανυπολόγιστης αξίας, καθώς πλημμύρισε το υπόγειο μέχρι την είσοδο της οικοδομής (ύψος νερού άνω των 3 μέτρων). Διακοπές ηλεκτροδότησης διαπιστώθηκαν σε πολλά χωριά του Λαγκαδά.

Προχωρά η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων

Την άμεση ενεργοποίηση της επιτροπής του Δήμου Λαγκαδά για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης πληγέντων αποφάσισε ο δήμαρχος Ιωάννης Ταχματζίδης.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο, που εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης με τις ισχυρές καταιγίδες και τους πολύ δυνατούς ανέμους, προκάλεσε σοβαρότατα προβλήματα και πολύ μεγάλες ζημίες σε αρκετές τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Ο κ. Ταχματζίδης επέβλεψε προσωπικά την δράση του μηχανισμού του δήμου από το βράδυ της Πέμπτης, όταν και ξεκίνησε η προσπάθεια των εργαζομένων, με την συνδρομή των μηχανημάτων για την διάνοιξη φρεατίων, την απάντληση υδάτων από δρόμους και κατοικίες.

Οι δημότες που επλήγησαν από την θεομηνία, μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Λαγκαδά, στο τηλέφωνο 2394 330203, κ. Στεφανίδη Κώστα.