Skip to main content

Μετρήσεις ηχορύπανσης στον Περιφερειακό του Βόλου

Έργο για την παρακολούθηση-καταγραφή του οδικού κυκλοφοριακού θορύβου στον Περιφερειακό του Βόλου και τον εντοπισμό των αστικών περιοχών που χρήζουν αντιθορυβικής προστασίας.
Υπογράφηκε από το δήμαρχο Βόλου, Αλέκο Βούλγαρη, η προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί μεταξύ της Ν.Α. Μαγνησίας, του δήμου Βόλου, του δήμου Νέας Ιωνίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την εκτέλεση του έργου παρακολούθησης-καταγραφής του οδικού κυκλοφοριακού θορύβου στον Περιφερειακό του Βόλου και τον εντοπισμό των αστικών περιοχών που χρήζουν αντιθορυβικής προστασίας.

Το έργο προβλέπει τη διεξαγωγή, επί 24ωρης βάσης, ακουστικών μετρήσεων αερόφερτου θορύβου, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδικούς αυτοκινούμενους σταθμούς παρακολούθησης θορύβου κατάλληλα διαμορφωμένους, ώστε να πληρούν τις απαιτήσεις της νέας Ευρωπαϊκής Οδηγίας θορύβου.

Μέσω της σχετικής μελέτης θα καταγραφεί ο οδικός κυκλοφοριακός θόρυβος που προκαλείται στον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου, προκειμένου να επιλεγούν τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν ηχοπετάσματα για να εκλείψει το πρόβλημα.