Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Μετρό και ΟΑΣΘ επισκέπτεται τη Δευτέρα ο Κώστας Καραμανλής

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα εστιάσει στον τομέα των συγκοινωνιών κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Στον τομέα των συγκοινωνιών θα εστιάσει κατά την επικείμενη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού οριστικοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και περιλαμβάνει επισκέψεις σε μετρό και ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο υπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του από τα γραφεία της Αττικό Μετρό όπου θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η πρόοδος του έργου. Θα συζητηθούν επίσης οι εξελίξεις γύρω από το σταθμό Βενιζέλου, αλλά και ο γενικότερος προγραμματισμός όσον αφορά τις εκκρεμότητες στα υπόλοιπα εργοτάξια του μετρό.

Στη συνέχεια ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε. Νίκο Ταχιάο, στελέχη της εταιρείας και του αναδόχου, θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του σταθμού Βενιζέλου όπου συνεχίζονται οι εργασίες για την απομάκρυνση της άμμου η οποία είχε τοποθετηθεί για την προστασία των αρχαιοτήτων. Θα ακολουθήσει επίσκεψη του κλιμακίου σε εργοτάξιο του έργου στην Καλαμαριά.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη θα είναι τα γραφεία του ΟΑΣΘ. Εκεί τον υπουργό θα συνοδεύσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος είναι και μέλος του δ.σ. του Οργανισμού. Στη σύσκεψη η οποία θα γίνει θα εξεταστούν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι αστικές συγκοινωνίες της πόλης και θα οριστικοποιηθεί και το χρονοδιάγραμμα για την ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ με τη μίσθωση και την αγορά μεταχειρισμένων λεωφορείων.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο διαγωνισμός για τη μίσθωση, αρχικά 180 λεωφορείων με προϋπολογισμό 16,2 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ θα βγει στον αέρα την Δευτέρα. Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή δημοσιοποιήθηκε η τριμελής επιτροπή η οποία θα έχει την ευθύνη διενέργειας του διαγωνισμού. Επίσης, στη διακήρυξη θα υπάρχει προαίρεση για μίσθωση στο μέλλον έως και 450 οχημάτων με το συνολικό ποσόν να ανέρχεται περίπου στα 55 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης το 50% των 180 λεωφορείων θα πρέπει να παραδοθούν σε διάστημα 60 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης και άλλα 90 οχήματα εντός 120 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.

Η επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών γίνεται μία ημέρα πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στην ατζέντα του οποίου θα βρίσκονται επίσης τα συγκοινωνιακά προβλήματα της πόλης. Ο κ. Καραμανλής θα επανέλθει στη Θεσσαλονίκη σε περίπου δύο με τρεις εβδομάδες προκειμένου να επισκεφθεί την Εγνατία Οδό Α.Ε. όπου, μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί και η πρόοδος των διαδικασιών για το έργο της διαπλάτυνσης της περιφερειακής οδού με τη μέθοδο του fly Over, θέμα το οποίο θα απασχολήσει, πάντως, τις συναντήσεις του κ. Μητσοτάκη την Τρίτη.