Skip to main content

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το 2024 σε λειτουργία ο σταθμός Βενιζέλου

Η λειτουργία της βασικής γραμμής αναμένεται στο τέλος του 2020 και της επέκτασης προς Καλαμαριά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Για το 2024 μετατίθεται η λειτουργία του πολύπαθου «Σταθμού Βενιζέλου» στο Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr στην Αθήνα. Το μέχρι σήμερα χρονοδιάγραμμα της Αττικό Μετρό έκανε λόγο για ολοκλήρωση του σταθμού Βενιζέλου το 2023.

Σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο, η λειτουργία της βασικής γραμμής αναμένεται στο τέλος του 2020 και της επέκτασης προς Καλαμαριά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης στις δυτικές συνοικίες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την Αττικό Μετρό. Τα έργο που θα προσθέσει στο δίκτυο 11 χλμ. γραμμής με 8 σταθμούς έχει προϋπολογισμό 900 εκατ. ευρώ και εντός του Ιουνίου αναμένεται η δημοπράτηση του διαγωνισμού για τις πρόδρομες εργασίες που θα περιλαμβάνει αρχαιολογικά και μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας.

Παράλληλα, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, είναι υπό δημοπράτηση οι τοπογραφικές εργασίες και οι γεωτεχνικές έρευνες για τη δεύτερη επέκταση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Αυτή αφορά επέκταση μήκους 5,5 χλμ. με 1 υπόγειο και 3 υπέργειους σταθμούς. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ.