Skip to main content

Μετρό Θεσσαλονίκης: Δημοπρατούνται οι πρόδρομες εργασίες στα Δυτικά

Προς δημοπράτηση και οι τοπογραφικές εργασίες για την επέκταση προς αεροδρόμιο - Αρχές Απριλίου ο πρώτος συρμός στη Θεσσαλονίκη.

Τις επόμενες ημέρες αρχίζει η δημοπράτηση των πρόδρομων εργασιών για τη Δυτική Επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος. Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό έλαβε απόφαση για τη δημοπράτηση των τοπογραφικών εργασιών για την επέκταση του Μετρό προς το αεροδρόμιο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ.Μυλόπουλο στις αρχές Απριλίου αναμένεται να φθάσει από την Ιταλία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ο πρώτος συρμός του Μετρό με τέσσερα βαγόνια. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές στον συρμό και στις σιδηροτροχιές στη βασική γραμμή του Μετρό.

Η Δυτική επέκταση του Μετρό

Ο κ.Μυλόπουλος γνωστοποίησε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε κωδικό για τον προϋπολογισμό των πρόδρομων εργασιών για την επέκταση του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη δηλαδή για την αρχαιολογική έρευνα και τις μετακινήσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας και αυτή ή την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει η δημοπράτηση.

Για τη Δυτική Θεσσαλονίκη η Αττικό Μετρό επιλέγει την κατασκευή μίας Ενιαίας Κυκλικής Γραμμής, συνδέοντας τις δύο δυτικές επεκτάσεις, προς Κορδελιό - Εύοσμο και προς Νεάπολη - Σταυρούπολη.

Η Δυτική Επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχει συνολικά 9 σταθμούς, δίδυμες σήραγγες μονής κατεύθυνσης που συνολικά θα διανύουν 22 χλμ (11 χλμ Χ 2) και αναμένεται να εξυπηρετεί μία περιοχή που έχει πληθυσμό άνω των 350.000 κατοίκων και σημαντική οικονομική δραστηριότητα ενώ μελλοντικά ενδέχεται να διασυνδεθεί με τον Δυτικό Προαστιακό Θεσσαλονίκης του ΟΣΕ.