Skip to main content

Μετρό: Έκθεση για τη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη στον σταθμό «Ευκλείδης»

Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και από την Αττικό Μετρό ΑΕ, θα είναι ανοιχτή από τις 18.00 μέχρι τις 20.00.

Έκθεση φωτογραφίας από τη τη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Λαμπράκη με τίτλο: «Φάκελος Λαμπράκη» θα φιλοξενηθεί το Σάββατο και την Κυριακή 8 και 9 Ιουνίου 2019 στον σταθμό «Ευκλείδης» του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση, που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και από την Αττικό Μετρό ΑΕ, θα είναι ανοιχτή από τις 18.00 μέχρι τις 20.00(είσοδος από Κωνσταντινουπόλεως), η κατασκευή του σταθμού μόλις ολοκληρώθηκε και πλέον θα είναι επισκέψιμος.

Όπως γράφει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, η έκθεση, φέρνει στο φως τα απόρρητα αρχεία της Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και διατρέχει την εποχή που υπήρξε μέλος του ΕΑΜ, τη συμμετοχή του στην Παγκόσμια Κίνηση Ειρήνης, την καριέρα του ως πολιτικός, αθλητής και γιατρός, αναδεικνύοντας τη λυσσαλέα δίωξη που υπέστη καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του, ακόμη και μετά το θάνατό του, που επήλθε από τα δολοφονικά χτυπήματα παρακρατικών.