Skip to main content

Καθησυχάζει η Αττικό Μετρό για την καθίζηση στην Παπαδάκη (φωτο)

Οι συσκέψεις μεταξύ Αττικό Μετρό και αναδόχου του έργου, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και σήμερα ήταν αλλεπάλληλες.

Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει από τους κατοίκους της πολυκατοικίας επί της οδού Παπαδάκη, λόγω της μεγαλύτερης καθίζησης που παρατηρήθηκε κατά τη διέλευση του μετροπόντικα που διανοίγει τις σήραγγες του Μετρό Θεσσαλονίκης από τη Νέα Ελβετία με κατεύθυνση στο σταθμό "Πατρίκιος".

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, την Παρασκευή παρατηρήθηκε καθίζηση, όπως έγραψε η εφημερίδα Μακεδονία(διαβάστε εδώ). Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο, αν και η καθίζηση είναι πέραν της αναμενόμενης βρίσκεται εντός των ορίων ασφαλείας. Παράλληλα, η συγκεκριμένη οικοδομή, η οποία ελέγχθηκε, δεν διατρέχει τον παραμικρό κίνδυνο.

Να σημειωθεί ότι τα εδάφη στην περιοχή της Βούλγαρη είναι χαλαρά και πως λόγω του σεισμικού ρήγματος που υπάρχει στη περιοχή, είχε στο παρελθόν αποφασιστεί και έγινε η μετατόπιση του σταθμού.

Οι συσκέψεις μεταξύ Αττικό Μετρό και αναδόχου του έργου, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και σήμερα ήταν αλλεπάλληλες.

Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, στη παρούσα φάση παρακολουθείται το φαινόμενο και αναλύεται, αλλά δεν έχει συζητηθεί η εφαρμογή μεθόδου ενίσχυσης των εδαφών, όπως για παράδειγμα έγινε στο σταθμό "Ανάληψη".

Nα σημειωθεί ότι το έργο κατασκευής του Μετρό παρακολουθείται θωρακίζεται με πολλαπλά επίπεδα ελέγχου, ενώ υπάρχει εγκατεστημένο ένα δίκτυο γεωδομητικών μετρήσεων που δίνει σε real time περισσότερες από 30.000 μετρήσεις το 24ωρο.

Βεβαίως, η διακοπή της λειτουργίας του μετροπόντικα ελπίζεται να μη χρειαστεί να πάρει χρόνο, καθώς είναι γνωστό ότι ο χρόνος πιέζει για την ολοκλήρωση της διάνοιξης των δίδυμων σηράγγων, ώστε τα ΤΒΜ να μεταφερθούν στην επέκταση Καλαμαριάς.

Εν τούτοις, όλων προέχει η ασφάλεια στο έργο ενώ, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης των τεχνικών προβλημάτων.

Να σημειωθεί ότι ο διευθυντής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντινίδης, σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Μακεδονία", είπε ότι ο μετροπόντικας σταμάτησε για να συντηρηθούν τα κοπτικά του, όπως γίνεται κάθε 1.000-.1200 μέτρα.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι

Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής στο Πάρκο της Κρήτης είναι αναστατωμένοι για τα ρήγματα που έχουν σημειωθεί στα πεζοδρόμια και στην πολυκατοικία. Από το πρωί αρκετοί περίοικοι είναι αυτοί που έχουν βρεθεί στο σημείο και εκφράζουν την οργή και την έντονη ανησυχία τους.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της κ. Πηνελόπης, ενοίκου της πολυκατοικίας, στη Voria.gr: «Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι δεν πρέπει να περάσει το μετρό από εδώ, γιατί η περιοχή από κάτω είναι αμμώδης. Δυστυχώς δεν μας άκουσαν, εύχομαι να μη ζήσουμε κάτι χειρότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πολυκατοικία είναι κατασκευής 1990.

Φωτογραφία από παλαιότερο ρήγμα

 

το ρήγμα που, σύμφωνα με τους κατοίκους, προκλήθηκε το Σάββατο