Skip to main content

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τελειώνουν οι καταλήψεις σε Βαρδάρη-Σιντριβάνι-Πανεπιστήμιο

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αποκατάστασης των χώρων στους σταθμούς του μετρό - Το πρόβλημα με τη διάβαση στον Βαρδάρη

Σε 15 περίπου ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αποκατάστασης στην πλατεία Βαρδαρίου, μετά την απομάκρυνση προ ενός μηνός των λαμαρινών του εργοταξίου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ήδη κατασκευάζεται το τελευταίο τμήμα της διαχωριστικής νησίδας στη Μοναστηριού, από το ύψος του ξενοδοχείου Holiday Inn μέχρι την 26η Οκτωβρίου, ενώ θα κατασκευαστούν και οι απαραίτητες διαβάσεις για την ομαλή διέλευση των πεζών.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε στη Voria.gr ότι το πολύ σε 15 ημέρες οι εργασίες στο σημείο θα έχουν ολοκληρωθεί και θα μείνουν μόνον οι λαμαρίνες που περιβάλλουν τον σταθμό για λόγους ασφαλείας.

Πρόβλημα ορατότητας στην υπό κατασκευή διάβαση

Μέχρι την περάτωση των εργασιών, πεζοί και οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η ορατότητα στην υπό κατασκευή διάβαση στην αρχή της Μοναστηρίου στο ύψος της Λαγκαδά και της 26ης Οκτωβρίου είναι περιορισμένη.

Οι πεζοί με κατεύθυνση από και προς τη Μοναστηρίου έχουν περιορισμένη ορατότητα σε σχέση με τα διερχόμενα αυτοκίνητα και ειδικά όσοι έρχονται με κατεύθυνση προς τη Λαγκαδά, όπου δεν βλέπουν αν έρχονται οχήματα από την Εγνατία προς τη Μοναστηρίου αλλά και από την 26ης Οκτωβρίου.

Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι όταν ανάβει η πράσινη ένδειξη στον φωτεινό σηματοδότη για τους πεζούς, αλλά υπάρχει πράσινο για τα οχήματα που ανεβαίνουν από τα δικαστήρια για να στρίψουν στη Μοναστηρίου.

Πέραν τούτου, τα οχήματα που βρίσκονται επί της Μοναστηρίου και θέλουν να στρίψουν προς Λαγκαδά περνούν σε απόσταση εκατοστών από τη λαμαρίνα τής υπό κατασκευής διάβασης.

Οι σταθμοί Πανεπιστήμιο και Σιντριβάνι

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν και οι εργασίες αποκατάστασης των χώρων στους σταθμούς των Πανεπιστημίων και του Σιντριβανιού. Ήδη μεγάλο μέρος των λαμαρινών επί της Εγνατίας έχουν απομακρυνθεί και γίνονται οι απαραίτητες διαμορφώσεις στα πεζοδρόμια και στις διαβάσεις. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr o κ. Ταχιάος, οι χώροι στους δύο σταθμούς θα έχουν ανοίξει μέσα στον Σεπτέμβριο. Επισήμανε ακόμη ότι έχουν προχωρήσει πολύ οι εργασίες στον σταθμό της Παπάφη και θα ακολουθήσουν οι σταθμοί της Φλέμινγκ και της Ανάληψης.