Skip to main content

Μέτσολα για Qatargate: Η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία δέχεται επίθεση

«Τρίτες χώρες, αυταρχικά καθεστώτα απειλούν τη Δημοκρατία μας και την Ευρώπη», δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αναφορικά με το Qatargate.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη στιγμή για τη Δημοκρατία και το Ευρωκοινοβούλιο», δήλωσε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, στο πλαίσιο της χιονοστιβάδας εξελίξεων με το Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή.

«Έχω να πω στους κακοήθεις από τρίτες χώρες που νομίζουν ότι η Ευρώπη ξεπουλιέται τους λέω ότι θα βρείτε απέναντί σας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είμαστε Ευρωπαίοι, προτιμούμε να κρυώνουμε παρά να μας πληρώνετε».

«Τρίτες χώρες, αυταρχικά καθεστώτα απειλούν τη Δημοκρατία μας και την Ευρώπη», δήλωσε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

«Ζήσαμε μερικές από τις πιο ατελείωτες ημέρες. Πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς να θέτουμε εν αμφιβόλω τις έρευνες και το τεκμήριο της αθωότητας», υπογράμμισε καλώντας σε ένα «ισχυρότερο Κοινοβούλιο».

«Το Κοινοβούλιο δέχεται επίθεση, η Ευρωπαϊκή Δημοκρατία δέχεται επίθεση. Ο εχθρός δεν θα σταματήσει πουθενά. Αυτοί οι δράστες έχουν χρησιμοποιήσει ως Δούρειο Ίππο, ΜΚΟ, στελέχη και ανθρώπους μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά απέτυχαν», επεσήμανε η κ. Μέτσολα σε μια δραματική δήλωση.

Αναφορικά με την Εύα Καϊλή, η Ρομπέρτα Μέτσολα τόνισε πως «έχω συγκαλέσει έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων για να ξεκινήσουμε τη διαδικασία του Άρθρου 21 και η θητεία της ως αντιπροέδρου να παύσει για να προστατεύσουμε την ακεραιότητα του Ευρωκοινοβουλίου».

Επίσης η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλιου τόνισε πως αναστέλλεται η διαδικασία για την άρση των ταξιδιωτικών θεωρήσεων για το Κουβέιτ και το Κατάρ.

«Δεν θα αντεχτούμε τη διαφθορά», ξεκαθάρισε η Ρομπέρτα Μέτσολα. Προχώρησε όμως σε μια δήλωση που προκάλεσε σχετικές αντιδράσεις από τα έδρανα: «Η κατάσταση αυτή δεν έχει σχέση με αριστερά ή δεξιά, βορρά ή νότο. Μην την εκμεταλλευτείτε για πολιτικές σκοπιμότητες».

Δείτε live τη δήλωση της Ρομπέρτα Μέτσολα

Πηγή: naftemporiki