Skip to main content

Αύξηση τζίρου και εξαγωγών πέτυχε το 2018 η ΜΕΒΓΑΛ

Η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις, ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο και προετοιμάζει συστηματικά τις επόμενες κινήσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση

Βάσει του business plan που είχε εκπονηθεί και είχε κατατεθεί στις Τράπεζες το 2015 για τη σύναψη του ομολογιακού δανείου ύψους 54 εκατ. ευρώ, κινείται η ΜΕΒΓΑΛ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την εταιρεία πέρυσι ο τζίρος της αυξήθηκε 4,12% στα 111,7 εκατ. ευρώ, τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 11,6%, ενώ οι εξαγωγές της σήμερα φθάνουν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Το περασμένο έτος, παρά τις δυσκολίες της αγοράς και τη μείωση κατανάλωσης γαλακτοκομικών (βάσει στοιχείων Nielsen), η ΜΕΒΓΑΛ αύξησε τις πωλήσεις της, ολοκλήρωσε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο και προετοιμάζει συστηματικά τις επόμενες κινήσεις της, αναφέρει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της.

Ενώ σύμφωνα με την εταιρεία τα πλάνα του σχεδίου υλοποιούνται και προβλέπουν βελτίωση σε όλους τους τομείς της εταιρείας που θα επιφέρουν περαιτέρω ανάπτυξη. Ανάπτυξη αναμένει η εταιρεία και για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για τις επόμενες.

Ο πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, Χριστόδουλος Αντωνιάδης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης δήλωσε: «Τα προηγούμενα χρόνια η ΜΕΒΓΑΛ χρειάστηκε να διαχειριστεί σοβαρά ζητήματα. Τα καταφέραμε και η εταιρεία γύρισε σελίδα. Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έκαναν το καθήκον τους. Η διοίκηση, οι εργαζόμενοι, οι συνεργαζόμενοι κτηνοτρόφοι, οι πάντες αντιλήφθηκαν το μείζον, που δεν είναι άλλο από τη συνέχιση της δημιουργικής πορείας της επιχείρησης. Για εμάς η ανάπτυξη, η κοινωνική προσφορά και η υπεύθυνη εταιρική συμπεριφορά είναι θεμελιώδη στοιχεία της στρατηγικής μας, που συνάδουν τόσο με το επιχειρηματικό μοντέλο που υπηρετούμε, όσο και με τις αξίες μας».