Σάββατο 6 Ιουνίου 2020
x

ΣΤΙΣ 24 ΜΑΐΟΥ Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΕΒΓΑΛ

Τα δύο σενάρια για την επόμενη μέρα της βορειοελλαδικής γαλακτοβιομηχανίας - Στις 24 Μαΐου η κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων.

Οι μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, παρά τις διαφορές που είχαν τα τελευταία χρόνια, τελικώς φαίνεται πως συμφωνούν στο ότι θα πρέπει από κοινού να προσπαθήσουν να στηρίξουν την εταιρεία, να την αιμοδοτήσουν με φρέσκα κεφάλαια μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, σε γενική συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου, θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις για το κρίσιμο θέμα που αντιμετωπίζει η εταιρεία και που δεν είναι άλλο από αυτό της ρευστότητας.

Ή οι μέτοχοι θα αποφασίσουν μία γενναία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξης των 10 εκατομμυρίων, κρατώντας έτσι στα χέρια τους τον έλεγχο της εταιρείας, ή, σε διαφορετική περίπτωση, περνώντας στο δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, θα πρέπει να καταλήξουν για το πολυσυζητημένο deal με το οποίο ο έλεγχος και το μάνατζμεντ της ΜΕΒΓΑΛ θα περάσουν στο fund Sankatay, που συγκροτούν ο αγγλικός βραχίονας της αμερικανικής Bain Capital και η βρετανική Bartons.

Όπως πληροφορείται η Voria. gr, υπάρχουν μέτοχοι στην εταιρεία που επιθυμούν η ΜΕΒΓΑΛ να μείνει σε ελληνικά χέρια καθώς η βιομηχανία μπορεί να είναι βιώσιμη εάν ρυθμιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας και αρχίσουν να εξυπηρετούνται τα δάνειά της.

Να σημειωθεί ότι το 43% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ ανήκει στην οικογένεια Χατζηθεοδώρου- Παπαδάκη, το 14,8% στη ΔΕΛΤΑ, το 14,7% στην οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου και το 27,5% στην οικογένεια Χατζάκου-Συμεωνίδη.

Όπως υποστηρίζεται, εάν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ρευστότητας η βιομηχανία θα μπορέσει να συνεχίσει τη μακρά πορεία της, καθώς το ύψος των δανείων της (68 εκατ. με στοιχεία 2014) είναι διαχειρίσιμο από μία εταιρεία που έχει κύκλο εργασιών κοντά στα 120 εκατ. ευρώ.

Στις 24 Μαΐου λοιπόν θα γνωρίζουμε τελικώς ποια θα είναι η τύχη της ΜΕΒΓΑΛ την επομένη ημέρα, μίας γαλακτοβιομηχανίας που έχει συνδέσει το όνομά της με την ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ