Skip to main content

Μεξικό: Σοβαρά επεισόδια και αναβολή αγωνιστικής

Η Μεξικανική Liga ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής.

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες σε επεισόδια μεταξύ οπαδών, κατά τη διάρκεια αγώνα της μεξικανικής Football League, που διακόπηκε στο Κερέταρο.

Η Μεξικανική Liga ανακοίνωσε τη διακοπή όλων των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν σήμερα στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του Μεξικού.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη συνάντηση μεταξύ της Κερέταρο και της Άτλας Γκουανταλαχάρα, όπως δήλωσαν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας, διαψεύδοντας φήμες στα κοινωνικά δίκτυα που κάνουν λόγο για αρκετούς θανάτους.

Οι συμπλοκές στην κερκίδα ξεκίνησαν στο 63ο λεπτό του αγώνα. Οι λιγοστοί άνθρωποι της ασφάλειας του γηπέδου άφησαν το κοινό να καταφύγει στον αγωνιστικό χώρο που προκάλεσε την άμεση διακοπή της συνάντησης. Στο γήπεδο, οι οπαδοί συνέχισαν να συμπλέκονται καθώς οικογένειες με παιδιά προσπαθούσαν να προστατέψουν τον εαυτό τους.

Η Κερέταρο προηγήθηκε με 1-0 εναντίον της Άτλας.

«Οι υπεύθυνοι για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο γήπεδο θα τιμωρηθούν υποδειγματικά», αντέδρασε ο πρόεδρος της μεξικανικής Football League, Μίκελ Αριόλα.

Ο σύλλογος της Άτλας ζήτησε σε ανακοίνωσή του να διεξαχθεί έρευνα για να διαπιστωθούν οι ευθύνες. Ο σύλλογος του Κερετάρο καταδίκασε επίσης αυτές τις πράξεις βίας στο γήπεδό του.

Το Μεξικό θα φιλοξενήσει από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2026 με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Πηγή/φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ